Το ζήτημα της SIEMENS είναι ως γνωστόν ο μεγάλος πονοκέφαλος για το ΠΑΣΟΚ και την Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Αυτό που βασανίζει αυτή την ώρα την ηγετική ομάδα του κόμματος είναι πως θα “καθαρίσουν” το θέμα αλλά και ποιες θα είναι οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν σχετικά με την Γερμανική δικαιοσύνη. Αλλεπάλληλες συσκέψεις και συζητήσεις λοιπόν για ένα κατ' εξοχή “πράσινο” σκάνδαλο. Είναι συνεπώς προφανές οτι τα κυβερνητικά στελέχη θα ήθελαν να αποφύγουν τις εκπλήξεις αλλά κυρίως τα προβλήματα που ενδεχομένως υπάρξουν και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίξουν τα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας.

Για τον καλύτερο συντονισμό των απο δω και πέρα ενεργειών ο κ. Χάρης Παμπούκης οργάνωσε χθες σύσκεψη στο γραφείο του με καλεσμένους του κ.κ. Χάρη Καστανίδη, Δημήτρη Ρέππα, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Γιάννη Ραγκούση.

Η ώρα είχε ήδη περάσει και όλοι πλην του κ. Ραγκούση ήσαν παρόντες. Ο κ. Παμπούκης είπε και τηλεφώνησαν στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών αλλά η απάντηση ήταν οτι βρίσκεται σε σύσκεψη και οτι θα επικοινωνήσει αυτός μαζί τους. Η ώρα περνούσε και το τηλέφωνο δεν χτυπούσε. Ξαναπήραν για να εισπράξουν την ίδια απάντηση. Και φυσικά ο κ. Ραγκούσης δεν τηλεφώνησε ποτέ...