Είναι γνωστή η θέση το προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές που έχουν τα δύο κόμματα.

Πώς όμως εξηγεί αυτή τη στάση του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων; Σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα» έδωσε την απάντηση, παραπέμποντας στη συνεργασία του Άρη Βελουχιώτη με τον Ναπολέοντα Ζέρβα, στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

«Όταν ο λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό, όταν δέχεται επίθεση, έχει υποχρέωση να ενωθεί. Ο Γοργοπόταμος είναι το φωτεινό παράδειγμα, όπου Ζέρβας και ο Βελουχιώτης ένωσαν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη του Ελληνισμού» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και προσέθεσε:

«Έχουμε εθνική υποχρέωση να πάμε ενωμένοι στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, να διαπραγματευτούμε και να διεκδικήσουμε το δίκαιο του ελληνικού λαού».

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι με το ΣΥΡΙΖΑ «μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές», αλλά, όπως είπε, «οφείλει να μας ενώσει το συμφέρον της Ελλάδας».