Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν τα τηλεοπτικά κανάλια με την προβολή των υποψηφίων βουλευτών.

Και είναι πολλά και διαφόρων ειδών που δύσκολα λύνονται.

Πρώτον: τα κόμματα είναι πλέον πολλά και τα παράθυρα δεν φτάνουν. Έτσι τα δελτία ειδήσεων και οι εκπομπές αναγκάζονται να αφήσουν πολλούς «απ έξω» σε μια συζήτηση.

Δεύτερον: η σύνθεση των πάνελ είναι πια σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Σε περιόδους που δεν είναι προεκλογικές το πάνελ είναι «τυφλοσούρτης»:

  • ένας από την κυβέρνηση,
  • ένας από την συγκυβέρνηση,
  • ένας από την αντιπολίτευση για να τσακωθεί με τους δύο προηγούμενους
  • κι ένας από το ΚΚΕ για να τσακωθεί με τον εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης.

Ενώ τώρα, η ηθική τάξη επιβάλει τους εκπροσώπους των δύο πρώτων και τα υπόλοιπα παράθυρα... να «γεμίσουν» όπως-όπως.

Τρίτον: οι ώρες των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών δεν είναι αρκετές για να καλύψουν τις ανάγκες. Έτσι, παρουσιαστές και τηλεθεατές αναγκάζονται να υποστούν -μέρα μεσημέρι-χλιαρές αντιπαραθέσεις για τις οποίες ούτε οι ίδιοι οι καλεσμένοι έχουν ιδιαίτερη... όρεξη.

Τέταρτον: ο παλιός... είναι αλλιώς. Τα κορυφαία και προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων, που είναι και τα πιο αναγνωρίσιμα και προκαλούν το ενδιαφέρον των τηλεθεατων, ξέρουν πως ο καλύτερος χρόνος για τη μία και μοναδική τους εμφάνιση είναι κοντά στη μέρα των εκλογών. Έτσι, αρνούνται κάθε πρόσκληση μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης. Μέχρι τότε οι συζητήσεις κάνουν «χαμηλές» τηλεθεάσεις, ενώ από το βράδυ της Πέμπτης - όπως γίνεται σε όλες τις προεκλογικές περιόδους- τα κεφάλια στα «παράθυρα» θα στριμώχνονται δυο-δυο για να χωρέσουν τους «πρωτοκλασάτους» καλεσμένους του οικοδεσπότη παρουσιαστή, που δεν διαλέγουν μόνο την ημέρα αλλά και την ώρα: δελτία των 8 και πολιτικές εκπομπές μετά τις 9!

Ντ.Κ.