Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Φαινόμενο μπορεί να θεωρηθεί στην ιστορίας της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου και επιτεύγματα αν μη τι άλλο αποσβολωτικά, ως έργα ενός και μόνο ανθρώπου!

Είναι, ασυζητητί, ο ρέκορντμαν της υψηλής τέχνης -λέμε τώρα!- της εγχώριας πολιτικής! Στα ρεκόρ του καταγράφεται ότι κατάφερε να βάλει τη χώρα στο μνημόνιο, με μια μόλις κίνηση και ένα ταξίδι στο Καστελόριζο! Κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός, μεν, αλλά να παραιτηθεί -σε σύντομο χρονικό διάστημα και τα δύο-! Κατάφερε να συγκυβερνήσει με τον μέγα πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο του ΠΑΣΟΚ, την Νέα Δημοκρατία!

Κατάφερε να ψηφίσει και να βάλει νόμους και μνημόνια στη ζωή των Ελλήνων αλλά και στην καταγραφή της Ιστορίας της χώρας. Κατάφερε, ακόμα, να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ με την ιστορική του, θριαμβική πορεία και να φτιάξει δικό του κόμμα. Κατάφερε να βάλει την Χρυσή Αυγή στη Βουλή. Κατάφερε να μην υπάρχει Παπανδρέου μετά από 92 χρόνια, στην Βουλή και τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Τέλος, κατάφερε να γκρεμίσει το κίνημα, το κόμμα που έφτιαξε ο ίδιος του ο πατέρας, ο Ανδρέας Παπανδρέου!  Αν δεν είναι αυτά ρεκόρ, ποιά είναι δηλαδή, γατάκια Ολυμπιονίκες!