Μπορεί ο κ. Παπαδημούλης να ζήτησε να μείνει στις Βρυξέλλες πιστεύοντας ότι προαλείφεται για τη θέση του Επιτρόπου, στην περίπτωση που αλλάξουν τα σχέδια του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ωστόσο φαίνεται ότι δεν έχει πολλές ελπίδες...

Για παράδειγμα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) έχει διαμηνύσει σε Βρυξέλλες και Αθήνα ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τύχει στήριξης, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα.

Η δύναμη του ΕΛΚ στην Ε.Ε. είναι σαφής: Έχει τον πρώτο λόγο στην Ευρώπη των συντηρητικών κυβερνήσεων και έβγαλε πρόεδρο της Κομισιόν τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, παρά τις επιμέρους αρχικές αντιδράσεις. 

Έτσι, οι βλέψεις του κ. Παπαδημούλη για ανάληψη καθηκόντων Επιτρόπου, φαίνεται εξαρχής ανέφικτος, παρά το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής επιθυμεί να διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή μεταξύ Ευρώπης και νέας ελληνικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες μας  λένε ότι, σε περίπτωση που ο κ. Αβραμόπουλος προταθεί για την ελληνική Προεδρία, για τη θέση του έλληνα Επιτρόπου προκρίνεται ο Γιάννης Μηλιός από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μ.Π.