Με μία μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος δηλώνει παρών στις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία.

Στη δήλωσή του ο κ. Αντώναρος αναφέρει πως πολλοί είναι αυτοί που τον ρωτούν γιατί ασχολείται τόσο συχνά με τη Νέα Δημοκρατία. Ο ίδιος εξηγεί τους λόγους και τονίζει πως θα πρέπει να υπάρξει συζήτηση κατά την οποία θα εξεταστεί το πώς έφτασε στο σημερινό σημείο η παράταξη αλλά και το μέλλον αυτής.

Ο κ. Αντώναρος δηλώνει παρών στις εξελίξεις και υπενθυμίζει μια παλαιότερη δήλωσή του: «Από την πολιτική δεν φεύγω. Κι είμαι φυσικά παρών». 

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση του κ. Αντώναρου: 

«Με ρωτάνε συχνά τις τελευταίες μέρες: 

"Γιατί ασχολείσαι τοσο συχνά με τη Νεα Δημοκρατία - και μάλιστα πολλές φορές με επικριτικό τρόπο?" 

Όσοι κάνουν αυτη την ερώτηση μάλλον δεν με ξέρουν πολλοί. Και φαίνεται πως σ αυτούς περιλαμβάνονται και πολλοί που νόμιζα πως με ηξεραν. 

Ο βασικός λόγος είναι οτι ο χώρος αυτος στον οποίο ανήκω 40 χρόνια ειναι η πολιτική μου πατρίδα. Πολλοί απ' όσους μου ασκούν κριτική δεν είχαν γεννηθεί όταν εγώ γνωρισα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κι εκείνος μου έκανε τη τιμή να με βλέπει και να με ενημερώνει τακτικά. 

Έχω λοιπόν υποχρεωση πάνω απ' όλα απεναντι στον εαυτό μου να λέω τι σκέφτομαι για τη μεγάλη κεντροδεξιά που με τίμησε κι εγώ την υπηρετησα ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής. 

Κι εχω μάθει ως δημοσιογράφος για 35 χρόνια να καταθέτω γραπτά, υπεύθυνα κι επώνυμα τις απόψεις μου. Τα ανωνυμσ σχόλια και τα συνηθισμένα στην ελληνική πολιτική ζωή στρογγυλεμένα λόγια δεν μου πανε. Και με εκπλήσσει που ακόμη και πολύ νεωτεροι συναδελφοι μου στη πολιτική δυσκολεύονται να αντιληφθούν ότι ο καιρός των ξυλινων διατυπώσεων έχει περάσει. 

Εγω δεν σκοπεύω να αυτο-λογοκριθώ. Και θεωρώ καθήκον μου απέναντι στους χιλιάδες φίλους που μου γραφουν και μου τηλεφωνούν να καταγράψω τι σκέφτομαι: ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. Χασαμε με 8,5 % διαφορά. Καποιοι ειχσν χαρακτηρίσει την μεγάλη ηττα του Κωστα Καραμανλή το 2009.με 33% ιστορικό χαμηλό. Από τότε δεν μπόρεσαν να πλησιασουν αυτό το ποσοστό κατά διάνοια. Κι αντί να κάτσουν να αναλύσουν γιατί η ιστορική παράταξη χάνει από παντού, σφυρίζουν αδιαφορα. 

Ας κάνουν ο,τι θέλουν. 

Εμεις οι αλλοι, οι πολλοί, απαιτούμε να συζητήσουμε πως φθασαμε ώς εδώ και ΚΥΡΙΩΣ 

** που θα πάμε απο δώ και πέρα
** με ποιές ιδέες θα συναντήσουμε το μέλλον
** πως θα αποδωσουμε στη παράταξη τπν χαμένο κεντροδεξιό της χαρακτήρα
** πως θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος
** και φυσικά με ποιούς 

Η συζητηση πρέπει να γίνει συντεταγμένα στα όργανα της παράταξης. Η συζητηση πρέπει να γίνει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Χωρις χρονοτριβή. 

Αν κάποιοι επιλέξουν να την εμποδίσουν, εκείνοι θα χάσουν Γιατι θα την κάνουμε τότε στη κοινωνία. Που αλλάζει. Που δεν μπορεί και δεν θέλει να περιμένει. Που δεν συγχωρεί τις ολιγωρίες. 

Προσωπικά έχω αυτη την υποχρεωση απέναντι στον Καραμανλή που με τίμησε πριν 40 χρόνια. Αλλά και απέναντι στον εαυτό μου. Για να μπορώ να με βλέπω στον καθρεφτη. Οπως έκανα πάντα. Αλλωστε οταν ενημερωσα τους φίλους μου στις 30 Δεκεμβρίου οτι δεν θα είμαι υποψήφιος βουλευτής, το είχα πεί ξεκαθαρα: Απο τη πολιτική δεν φεύγω. Κι είμαι φυσικά παρών.»