Επιθέσεις δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο δημοσιογράφος και εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου. Όπως αναφέρουν blog και site οι επιθέσεις προέρχονται από ιστολόγια που συνδέονται με το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά
 
Ο Νίκος Χατζηνικολάου από τους δημοσιογράφους που το κοινό έχει ξεχωρίσει τα τελευταία 25 χρόνια, εκφράζει πάντα την άποψή του και σχολιάζει την πολιτική επικαιρότητα με τη δική του ματιά και το δικό του κριτήριο. Κρίνεται καθημερινά από το κοινό του-τηλεθεατές-ακροατές-αναγνώστες. Αυτούς που τον επιλέγουν ακριβώς για να ακούν τη γνώμη του. 
 
Ο γνωστός δημοσιογράφος τηρώντας πάντα τη δεοντολογία και υπέρμαχος του πλουραλισμού, δίνει χώρο πάντα σε όλες τις απόψεις να ακουστούν μέσα από τις εκπομπές του, ωστόσο διατηρεί και το δικαίωμα στην άποψή του που κάποιοι επιχειρούν να ακυρώσουν, με άστοχες επιθέσεις.  
 
Η ποινικοποίηση από διάφορα κέντρα των δημοσιογραφικών απόψεων είναι φαινόμενο των τελευταίων χρόνων κυρίως και ουδόλως βοηθάει στην ελευθερία του τύπου και την ελεύθερη έκφραση ιδεών και απόψεων. Ο δημοσιογράφος έχει δικαίωμα στην κριτική, τηρώντας φυσικά τους κανόνες δεοντολογίας, και κρίνεται από το κοινό του. 
 
Προσφάτως όχι μόνο blog και ιστολόγια αλλά ακόμα και τα κόμματα με τη στάση τους επιχειρούν να ακυρώσουν τις απόψεις των δημοσιογράφων, όταν αυτές δεν τους είναι αρεστές.