ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Μαλλιά κουβάρια» για τα γραφεία και τις πτέρυγες στη Βουλή

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2015, 20:43 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2015, 20:43
«Μαλλιά κουβάρια» για τα γραφεία και τις πτέρυγες στη Βουλή
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα σκηνικό σύγκρουσης που δεν αρμόζει στο ρόλο που αντιπροσωπεύουν τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και έντονες συζητήσεις για τον χώρο που θα καταλάβουν τα κόμματα στην Ολομέλεια, έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή.

Ένα σκηνικό σύγκρουσης που δεν αρμόζει στο ρόλο που αντιπροσωπεύουν τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτό, αλλά και έντονες συζητήσεις για τον χώρο που θα καταλάβουν τα κόμματα στην Ολομέλεια, έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή.

Όπως κάθε φορά, προτού ξεκινήσει μια νέα κοινοβουλευτική περίοδος, έτσι και τώρα ανοίγουν συζητήσεις για τον χώρο που θα καταλάβουν τα κόμματα και τα γραφεία που θα πάρουν οι πρώην πρωθυπουργοί και Πρόεδροι της Βουλής, όπως δικαιούνται βάσει Κανονισμού.

Πλέον με τη αναμενόμενη τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη θέση της Προέδρου, υποχρεώνει τον απελθόντα πρόεδρο σε αναζήτηση νέου γραφείου. Εκεί όμως φαίνεται ότι προκύπτει πρόβλημα, καθώς η περιορισμένη χωροταξία αναγκάζει σε αναζήτηση προσώπων προς μεταφορά σε γραφείο έξω από το κεντρικό κτίριο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Ορισμένες πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι ο κλήρος της αποχώρησης έπεσε πάνω στον Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος όμως δεν φαίνεται διατεθειμένος να το παραδώσει παρά μόνο στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Αντίστοιχες συζητήσεις έχουν γίνει και για άλλα πρόσωπα πρώην πρωθυπουργών και προέδρων όπως ο Βύρωνας Πολύδωρας, χωρίς ωστόσο να φαίνεται μέχρι στιγμής η κατάσταση να έχει ξεκαθαρίσει.

Ενδεικτικές άλλωστε των προβλημάτων που υπάρχουν είναι οι συζήτησεις που έχουν ανοίξει για το χώρο των γραφείων που θα πάρουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων. Θεωρητικά το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί εφόσον το Ποτάμι έπαιρνε τη θέση της ΔΗΜΑΡ, κάτι όμως που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται λόγω της γειτνίασης των γραφείων με αυτά της Χ.Α. Η τελευταία βάσει του Κανονισμού, μάλιστα, θα έπρεπε ως τρίτο κόμμα να πάρει τις μπροστινές θέσεις της δεξιάς πτέρυγας της Ολομέλειας, κάτι όμως που είναι δύσκολο να συμβεί.

Π.Τ.