Το πολιτικό lifestyle είναι στα «φόρτε» του με την εμφάνιση στη διεθνή πολιτική σκηνή της νέας ελληνικής κυβέρνησης.

Μετά τον σχολιασμό στυλιστικές επιλογές του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο Guardian βάζει στο στόχαστρο την κίνηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να πιάσει από το χέρι τον Έλληνα πρωθυπουργό πριν από την έναρξη του τετ-α-τετ που είχαν οι δυο τους στις Βρυξέλλες.

Η βρετανική ηλεκτρονική εφημερίδα ζήτησε, μάλιστα, την επιστημονική άποψη ενός ειδικούς στη «γλώσσα του σώματος», του συγγραφέα του βιβλίου «The Book of Tells», Πίτερ Κολέτ.

Ο Κολέτ αναφέρει ότι στην Ελλάδα είναι πιο συνηθισμένο, σε σχέση με το Λουξεμβούργο, για άνδρες να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου γι' αυτό και η άβολη στάση του Γιούνκερ σε σχέση με τον Τσίπρα, ο οποίος «κρυφογελάει» στην κίνηση του προέδρου της Κομισιόν.

Στην πραγματικότητα, όμως, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με την κίνησή του αυτή παίρνει «το πάνω χέρι» και μια κυρίαρχη θέση ελέγχου, παρά δίνει την εικόνα ενός παιδιού με ένα παιδί.

Μπορεί ο Γιούνκερ, καταλήγει ο ειδικός, να έχει από πάνω το χέρι του, γιατί η συνάντηση πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες και υιοθετεί έτσι τον ρόλο του οικοδεσπότη ή κατά μια άλλη εκδοχή πιστεύει ότι ο ίδιος είναι το κυρίαρχο μέλος σε αυτή τη συνάντηση.