Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
«Συμφώνησαν ότι διαφωνούν», ή ούτε καν αυτό; 
 
Η συνάντηση Βαρουφάκη-Σόιμπλε έφερε τα αναμενόμενα... Η Γερμανία όρθωσε ένα ηχηρό όχι σε όλες τις ελληνικές θέσεις εμμένοντας στις δεσμεύσεις  που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση έναντι των δανειστών, ενώ παράλληλα με μια φράση έκλεισε κάθε συζήτηση για κούρεμα του χρέους. 
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης άκουσε τον κ. Σόιμπλε και πήρε μετά τον λόγο. Στην τοποθέτησή του δεν έμεινε στην ανάπτυξη μόνο των θέσεων της νέας κυβέρνησης, ουσιαστικά αυτό που έκανε ήταν να αποδομήσει πλήρως την οικονομική πολιτική που επέβαλε τα προηγούμενα χρόνια η Γερμανία και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
 
Μια φράση ήταν αρκετή: «Μας δώσατε περισσότερα χρήματα από ότι έπρεπε. Χρήματα που πήγαιναν στην εξυπηρέτηση ενός χρέους που δεν είναι βιώσιμο». 
 
Αυτή η «μαύρη τρύπα» του χρέους όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης συνηθίζει να λέει αποτελεί σύμφωνα με τον νέο υπουργό Οικονομικών και τη μεγάλη αποτυχία της γερμανικής οικονομικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα
 
Και αυτήν την αποτυχία ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέπτυξε και ανέλυσε μέσα στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Για αυτό κατέληξε πως «αυτή η μακροοικονομική θεωρία πρέπει να αναθεωρηθεί» και για αυτό ο ίδιος είπε: «Δεν καταλήξαμε σε μια συμφωνία. Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε».