Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού είχαν ολοκληρωθεί. Ένα από τα θέματα που έθεσε ήταν η παροχή ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών.

Ο κύριος Καμμένος έχει δηλώσει πως αυτό το μέτρο δε θα το ψηφίσει το κόμμα του καθώς αποτελεί κόκκινη γραμμή. Όμως σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ αναμένεται να στηρίξουν το μέτρο που αποτελεί και προγραμματική δέσμευση τους. 

Στο ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν πως δεν θα δώσουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως αν ο κύριος Τσίπρας καλέσει τη Χαριλάου Τρικούπη να βάλει πλάτη στη διαπραγμάτευση τότε ο κύριος Βενιζέλος θα πει όχι, το αντίθετο μάλλον καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα λειτουργήσει εθνικά και ενωτικά. 

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με το Ποτάμι το οποίο δε θα πει όχι στη στήριξη ευεργετικών για τους πολίτες νομοσχεδίων και αν χρειαστεί ο κύριος Θεοδωράκης θα βάλει πλάτη όπου έχει τη δυνατότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Και τα δύο κόμματα επέκριναν τον πρωθυπουργό για τις προγραμματικές δηλώσεις ωστόσο αν φτάσει η στιγμή που η κυβέρνηση θα χρειαστεί στήριξη τότε θα την δώσουν.

O.A