Τον υπουργό Οικονομικών κατακεραύνωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με αφορμή τη δήλωση του πρώτου για το «τροφαντό κατεστημένο».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», ο κ. Πάγκαλος δήλωσε για τον Γιάνη Βαρουφάκη

Είναι άθλιο υποκείμενο. Πάντα είχα αυτήν την άποψη γι’ αυτόν. Και σταματάω αυθωρεί να τον σχολιάζω. Έχασε. Όσο τον σχολίαζα, ήταν στην επικαιρότητα. Τώρα, που σταματάω να τον σχολιάζω, έχασε. Μα, ‘τροφαντό κατεστημένο’; Σοβαρά; Κάνει κριτική και αυτός για το σωματότυπό μου, ότι πρέπει να είμαι πιο αδύνατος; Είπε έτσι στη Βουλή, το άθλιο αυτό υποκείμενο; Άθλιο! Να πάει να βάλει κανένα λουλουδάτο πουκάμισο…

Και συνέχισε ο κ. Πάγκαλος

Από τη μία αδυνατίζουμε τη Βουλή, που είναι ο χώρος όπου ασκείται λαϊκή κυριαρχία και από την άλλη αυτονομούμε κομμάτια της Διοίκησης, διαβρώνουμε τη Δημοκρατία, γιατί πολλοί από αυτούς δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία, αλλά στη δικτατορία μιας κοινωνικής τάξης και συγκεκριμένης κοινωνικής τάξης, η οποία νομίζει αυτή τη φορά ότι έχει έλθει στην εξουσία. Αυτά είναι πολύ άσχημα νέα. Όπως και οι ύβρεις, σαν αυτές του Βαρουφάκη, που δείχνουν πόσο βέβηλοι, αλαζόνες και κακομαθημένοι είναι όλοι αυτοί. Το ‘μπράβο, Γιάννη μου’, εγώ δεν θα το πω. ‘Ντροπή σου, Γιάννη μου’, θα το πω».

Ντ. Μ.