Ανασκεύασαν οι Βρετανοί διπλωμάτες δήλωση του Αλέξη Τσίπρα περί «ρωσικής επιθετικότητας».

Συγκεκριμένα, οι βρετανικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες διευκρίνιζαν απόψε ότι κατά τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε τον κ. Κάμερον ότι σε ό,τι αφορά την ουκρανική κρίση, η Ελλάδα επιθυμεί να διατηρήσει την ενότητα της ΕΕ

Η διευκρίνιση αυτή κρίθηκε αναγκαία σε συνέχεια διαρροών, που έκαναν λόγο για «ρωσική επιθετικότητα», φράση την οποία -οι ίδιες πηγές νωρίτερα- εκ παραδρομής -όπως είπαν- απέδιδαν στον Έλληνα πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι βρετανικές πηγές εκτιμούσαν ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε πως η ΕΕ θα πρέπει να εξετάσει την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται μετά τη συμφωνία του Μίνσκ, πριν επανεξεταστεί το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη συνάντηση, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και η ευρωζώνη θα πρέπει να εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση λύσης.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Κάμερον υποστήριξε πως Ελλάδα και ευρωζώνη θα πρέπει να δράσουν με υπευθυνότητα, ενώ εξέφρασε την ανησυχία ότι ενδεχόμενη νέα κρίση στην ευρωζώνη θα πλήξει τη βρετανική οικονομία.