Επιμέλεια: Ντία Μούλου

Έκανε την εμφάνισή του στην πολιτική σκηνή το 2006, αν και είχε αναπτύξει πολιτική δράση από νωρίς, και περίπου οκτώ χρονιά μετά αναδείχθηκε ο νεώτερος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Όπως είναι φυσικό, ο Αλέξης Τσίπρας από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και μετά έχει βρεθεί στο επίκεντρο ελληνικών και διεθνών ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν να τον «αποκωδικοποιήσουν». 

Εκτός από τις πολιτικές που προωθεί, τα ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές με τον τρόπο ζωής του, αλλά και με το ντύσιμό του, το οποίο είναι πιο χαλαρό και χωρίς... γραβάτα.

Πλέον, έχοντας αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας προσάρμοσε το ντύσιμό του στην... περίσταση, με αποτέλεσμα να ντύνεται με πιο σικ και φινετσάτα ρούχα. Μπορεί βέβαια ακόμη να μην τον έχουμε δει με γραβάτα - την οποία έχει πει πως θα φορέσει όταν «κουρευτεί» το χρέος - αλλά πρόσφατα, στη συνάντησή του με τον βέλγο ομόλογό του, εμφανίστηκε με ποσέτ στο πέτο και μεταξωτό φουλάρι.

Μπορεί να αρνείται, λοιπόν, να εντάξει τη γραβάτα στο ντύσιμό του, ωστόσο σιγά - σιγά αρχίζει να προσθέτει διάφορα άλλα αξεσουάρ, που προσδίδουν έναν λίγο πιο επίσημο χαρακτήρα. 

Η «μεταμόρφωση» του Αλέξη Τσίπρα

«Αποκαλυπτικές» είναι οι φωτογραφίες από το παρελθόν του Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά στο ντύσιμό του, η πορεία του οποίου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Τσίπρας άφησε στην άκρη τα σπορ και καθημερινά μπλουζάκια, τα κοτλέ σακάκια, και τα ιδιαίτερα χρωματικά πουκάμισα. Ο ίδιος πλέον έχει στραφεί σε πιο «ασφαλείς» επιλογές, επιλέγοντας μοντέρνα κοστούμια, σε κλασικά χρώματα και σε λευκά ή γαλάζια πουκάμισα.  

Βεβαίως, πιο προσεκτικός είναι και με τα παπούτσια και με τα μαλλιά του κι έτσι έχει λανσάρει ένα δικό του, ολοκληρωμένο, στυλ, με κλασικά και πιο «φρέσκα» στοιχεία.