Με τον Στέφανο Μάνο συμφωνεί ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αναφορικά με το θέμα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της απαγκίστρωσής της από την κεντρική εξουσία . 

Ο κ. Μάνος ανάρτησε ένα άρθρο του με τις προτάσεις του για την αποκέντρωση των εξουσιών.Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Υποστηρίζω ότι μια σπουδαία μεταρρύθμιση που θα περιόριζε τη διαπλοκή και θα ενίσχυε την ανάπτυξη θα ήταν η συστηματική διάχυση της εξουσίας. Από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χρειαζόμαστε ευρεία διασπορά της εξουσίας. Έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τ.Α. από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος».

Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε άμεσα στον Στέφανο Μάνο... πως συμφωνεί... Διευκρίνισε ωστόσο πως αυτό αποτελεί προσωπικη του άποψη και όχι κυβερνητική δέσμευση - προλαμβάνοντας τις όποιες αντιδράσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη

 

 

Τ.Α.