Με σαρκαστικό ύφος σχολίασε η Λιάνα Κανέλλη την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα Fm», η βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε πως δεν διαφωνεί με την επιλογή και πρόσθεσε:

Σκέφτομαι να κάνω και διαδήλωση στο Σύνταγμα να τον στηρίξω. Έχω μπροστά μου μια δήλωση του ότι "δεν ταξιδεύω με σημαίες ευκαιρίας". Άρα η εκλογή του κ. Παυλόπουλου είναι σημαία ευκαιρίας της Αριστεράς, για να σηματοδοτήσει το 70-30. Καμμένος - Παυλόπουλος 70, Τσίπρας 30. Η καινούργια ελληνική τρόικα που αντιπαρατάσσεται στην ξένη.

Σε ερώτηση αν θα έλεγε το ίδιο στην περίπτωση που ήταν υποψήφιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η κυρία Κανέλλη είπε:

Απολύτως. Απλώς ο Παυλόπουλος είναι πιο ακίνητος και βολικός. Γνωμοδοτεί χρόνια, ο Προκόπης Παυλόπουλος, για τη μη δυνατότητα μη αναγνώρισης του χρέους. Μιλάει για απομείωση. Γνωμοδοτεί ο ίδιος και το γραφείο του. Τώρα θα γνωμοδοτεί, όπως το έκανε και για τον Καραμανλή. Θα γνωμοδοτεί και τον Τσίπρα προς αυτήν την κατεύθυνση. Άρα πάμε στην αναγνώριση του δανείου. Άρα πάμε σε συζητήσεις και κουβέντες που είτε είναι μνημόνιο, είτε δεν είναι, είτε είναι δανειακή σύμβαση, είτε δεν είναι, είτε είναι δίμηνη παράταση, είτε είναι εξάμηνη παράταση. Το χρέος παραμένει στις πλάτες του ελληνικού λαού μέχρι να εξοφληθεί. Μοναδικός τρόπος να τα αντιμετωπίσεις, είναι να μην τα αναγνωρίσεις. Άρα αυτήν τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση έχει καταρχήν αναγνωρίσει το χρέος.

«Τον Προκόπη τον ξέρω από καθηγητή στο Πανεπιστήμιο. 40 χρόνια. Δεν αμφισβητώ τίποτα ως προς το κύρος του και την άποψη του. Το ίδιο και για τον κ. Αλιβιζάτο», σημείωσε.

Ντ. Μ.