Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης έδωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε και στη σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ αξίζει να διευκρινιστεί πως ο μέχρι πρότινος οικονομικός σύμβουλό του Αλέξη Τσίπρα – και νυν τσάρος της οικονομίας- δεν υπήρξε ποτέ του μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πρώτη του εμπειρία στην πολιτική ήταν στις πρόσφατες εκλογές όταν κατήλθε στην Β' Αθήνας όντας μάλιστα και πρώτος σε σταυρούς.

Απαντώντας λοιπόν σε σχετική ερώτηση, και συγκεκριμένα στις αιχμές που άφησε ο Μανώλης Γλέζος για τη συμφωνία στο Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε:

«Όπως γνωρίζεται, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία νέα εμπειρία για μένα. Δεν είμαι μέλος του κόμματος, ήμουν μονάχα υποψήφιος (σ.σ. Βουλευτής), πριν από έξι εβδομάδες, επομένως είναι μία νέα εμπειρία. Αλλά μπορώ να σας πως ότι είναι σαν μία θαυμάσια, θορυβώδης, κακόφωνη οικογένεια, στην οποία νιώθεις πως πραγματικά θες να ανήκεις (...). Επομένως... φανταστείτε μία εικόνα από τις παραμονές των Χριστουγέννων, ή την Πρωτοχρονιά όπου σε μία υπέροχη οικογένεια υπάρχουν πολλοί καυγάδες, αλλά ο ένας αγαπάει τον άλλο».

Απαντώντας δε εάν μπορεί να περάσει τις μεταρρυθμίσεις δίχως τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθετος, λέγοντας:

«Σε καμία περίπτωση, η το καθήκον μας είναι να τις υλοποιήσει το κόμμα, και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα το κάνει».


ΠΑΝ.ΒΕΛ.