Επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχολιάζοντας την στάση του για την αριστεία στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε τον κ. Μπαλτά ως «απερίγραπτα κομπλεξικό» προσθέτοντας πως «ζούμε μια υφέρπουσα δικατορία».  

«Ο πραγματικός αριστερός θέλει την αριστεία. Ο Μπαλτάς είναι εθνικοσοσιαλιστής, απερίγραπτα κομπλεξικός, φαινόμενο κοινωνικού περιθωρίου... Είναι η νοοτροπία τους τέτοια ό,τι δεν καταλαβαίνουν το εξαφανίζουν, ζούμε μια υφέρπουσα δικτατορία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Πάγκαλος είπε πως «πάσχουμε από ελίτ, μάς λείπει η ξεχωριστή άρχουσα ομάδα... εκτός αν θέλουμε να βράζουμε μες στο ζουμί μας και να ικανοποιηθούμε με βλακώδεις φλυαρίες» ενώ αναφερόμενος στην ζωή του είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ σε όλη μου τη ζωή δεν κόστισα παρά μόνο τα ρούχα μου και τα τροφεία μου, δεν κόστισα μια δραχμή στους γονείς μου». 

«Το κράτος άρχισε ήδη να μην πληρώνει θα φτάσουμε τέλη Μαρτίου, που το κράτος δεν θα μπορεί όντως να πληρώσει και ‘τότε θα γίνει το ‘έλα να δεις’» προειδοποίησε δε ο κ. Πάγκαλος, με αφορμή σχόλια κύκλων του ΥΠΟΙΚ. 

«Οδεύουμε στην κατάσταση να μην πληρώσουμε τους δανειστές (...) μιλάμε για χρεοκοπία και για δραχμή, θα πρόκειται για ιστορική καταστροφή» σημείωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.