Φρένο στις δημόσιες εμφανίσεις και τις συνεντεύξεις του Γιάνη Βαρουφάκη φέρεται να έβαλε ο Πρωθυπουργός, όπως αναφέρει η γερμανική Bild.

Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχει δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρενέβη, με αφορμή τις δεκάδες τηλεοπτικές, ραδιοφωνικές και έντυπες συνεντεύξεις του υπουργού Οικονομικών, ζητώντάς του να περιορίσει αισθητά τις δημόσιες τοποθετήσεις του. Αναφέρει, μάλιστα, ότι Μαξίμου στην προσπάθεια περιορισμού του Γιάνη Βαρουφάκη, θα στείλει στο Eurogroup της Δευτέρας και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Ωστόσο, ο αντιπορόεδρος της κυβέρνησης συμμετείχε και σε προηγούμενα Eurogroup και είναι τυπικά πολιτικός προϊστάμενος του υπουργού Οικονομικών. 

H Bild, ωστόσο, αναφέρεται με υβριστικό τρόπο στον έλληνα υπουργό Οικονομικών, δημοσιεύοντας το θέμα με τον προκλητικό τίτλο «Φίμωτρο για τον άξεστο υπουργό Οικονομικών της Αθήνας».

«Ο Δραγασάκης τουλάχιστον ξέρει πώς να συμπεριφερθεί» ανέφερε πηγή στη Bild.

«Οι πολλές συνεντεύξεις του Βαρουφάκη και οι αντικρουόμενες δηλώσεις του πολλές φορές έχουν μπερδέψει και πολλές φορές εκνευρίσει τους εταίρουςΠαράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση του εκπροσώπου του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας, Μάρτιν Γέγκερ, τη Δευτέρα, ότι «ο Ελληνας υπ. Οικονομικών κάνει δηλώσεις για τόσα πολλά πράγματα που πλέον καθίσταται δύσκολο να τον παρακολουθήσεις».

O κ. Βαρουφάκης ανέβαλε, μάλιστα, σημερινή προγραμματισμένη συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM, «λόγω έκτακτων εξελίξεων» όπως μετέφερε ο δημοσιογράφος στον «αέρα» της εκπομπής.

Μ.Π.