Η δεύτερη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής του Ποταμιού είχε σαν αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πολλά σενάρια, περί μελλοντικής συνεργασίας.

Η αλήθεια είναι πως ο κύριος Θεοδωράκης μετέφερε στον πρωθυπουργό το κλίμα που αντιμετώπισε στις συναντήσεις που είχε σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Εώμη και όσα είπε στον κύριο Τσίπρα δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι εταίροι ζητούν μεταρρυθμίσεις εδώ και τώρα και κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση πως αργεί και πως δεν έχει καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Όλα αυτά είπε στον Αλέξη Τσίπρα ο κύριος Θεοδωράκης. Οι δυο τους συμφώνησαν να έχουν τακτική επικοινωνία και αν χρειαστεί να ξαναπάει στο Μαξίμου ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Αν η κυβέρνηση καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο του Εurogroup και στη συνέχεια την αξιολόγηση του Απριλίου τότε, ο πιο κρίσιμος μήνας θα αποδειχθεί ο Ιούνιος, μήνας που λήγει η τετράμηνη παράταση που έχει πάρει η κυβέρνηση. Τότε θα κριθεί και το μέλλον του όποιου ελληνικού προγράμματος αλλά και πιο θα είναι αυτό το πρόγραμμα, το Ποτάμι θα στηρίξει την προσπάθεια της κυβέρνησης καθώς αναμένεται να παρουσιαστούν δυσκολίες, ακόμη και να μπουν στην κυβέρνηση σκέφτονται κάποιοι στο Ποτάμι, ο Τσίπρας το θέλει όμως;

Απαραίτητα προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να αντιμετωπιστούν τώρα τα δύσκολα. Στέλεχος του Ποταμιού έλεγε «κάθε μέρα ,άλλη μέρα, η κατάσταση είναι σαν κινούμενη άμμος».
 

Ο.Α