Έλληνας φοιτητής μετέφερε με έντονο τρόπο τη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση στην Ελλάδα στον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχοντας έντονο διάλογο μαζί του.

Μετά τη διάλεξή του στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Delft στην Ολλανδία ο κ. Ντάισελμπλουμ ήρθε... αντιμέτωπος με τον φοιτητή που του τα έψαλε.

«Συνεχίζετε να υποστηρίζετε το πρόγραμμα λιτότητας, που μάλιστα το προτείνατε ακόμη και εδώ στην Ολλανδία, κάτι που σημαίνει περικοπές στην υγεία και απολύσεις. Ενώ την ίδια στιγμή δηλώνετε στις εφημερίδες ότι κάθε Ολλανδός δίνει 700 ευρώ σε κάθε έλληνα πολίτη, γεγονός που δεν ισχύει» τόνισε μεταξύ άλλων ο έλληνας φοιτητής.

Ο ΥΠΟΙΚ της Ολλανδίας απάντησε πως το πρόβλημα στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες δεν προκαλείται από τις Βρυξέλλες προσθέτοντας πως η Ευρώπη προσπαθεί να βοηθήσει ενώ επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιρλανδίας που επωφελήθηκε από το πρόγραμμα στήριξης. Και είπε: «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει πιο δυνατή και πιο ανταγωνιστική. Είναι ο μόνος δρόμος προκειμένου να μπορέσει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητη, αυτό θέλω εγώ όπως και εσείς».

Ο έντονος διάλογος πάντως ολοκληρώθηκε με χειραψία και χαμόγελα!

Β.Β.