Από τις 2 μετά το μεσημέρι της Κυριακής τελούν υπό κατάληψη τα γραφεία της Κουμουνδούρου από τρίαντα άτομα της Αναρχικής Οργάνωσης «Ρουβίκωνας».

Πρόκειται για μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στα προφυλακισμένα μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ στο youtube ανέβηκε βίντεο από τη στιγμή που καταλαμβάνουν το κτίριο.

Οι καταληψίες βρίσκονται στο εσωτερικό των γραφείων, ενώ ανήρτησαν πανό, ζητώντας «άμεση κατάργηση των φυλακών τύπου Γ» και εκφράζοντας «Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας».

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ζητούν, επίσης, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού και  την κατάργηση της βίαιης, όπως υποστηρίζουν, λήψης DNA:

Σήμερα είναι η δικιά μας ώρα να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Ήρθε η ώρα να μειωθούν οι εξωφρενικές ποινές που αφειδώς μοιράζονται, να δίνονται υποχρεωτικά οι άδειες και οι αναστολές στο τυπικό όριο, να μειωθεί η ισόβια σε 12 χρόνια υποχρεωτικής έκτισης και 4 χρόνια μεροκάματα, να δίνεται η αναστολήστα 2/5 έκτισης στις υπόλοιπες ποινές, να μειωθεί ο χρόνος προφυλάκισης στους 12 μήνες, να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης internet, να μετατραπούν τα επισκεπτήρια σε ελεύθερα, να εξασφαλιστεί η ερωτική συνεύρεση.

Δε χωράει καμία αμφισβήτηση ότι το κράτος μεταχειρίζεται κάθε μέσο που του επιτρέπουν οι εκάστοτε κοινωνικοί συσχετισμοί για τη διατήρηση της ταξικής κυριαρχίας. Επομένως θα ήταν κουτό να περιμένουμε από όσους βλάπτονται από τον ανατρεπτικό αγώνα να μην πάρουν τα μέτρα τους.

Απαιτούμε την κατάργηση: του άρθρου 187 και 187Α, την επιβαρυντική διάταξη για την πράξη που τελέστηκε με καλυμμένα χαρακτηριστικά («κουκουλονόμο») και το νομικό πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία των φυλακών τύπου Γ 

Απαιτούμε: * την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού ώστε να λάβει τη νοσηλεία που χρειάζεται * την κατάργηση της βίαιης λήψης DNA και την πρόσβαση κι ανάλυση του DNA από πραγματογνώμονα βιολόγο

Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι συμμετέχοντες στο Δ.Α.Κ Αντώνης Σταμπούλος, Τάσος Θεοφίλου, Φοίβος Χαρίσης, Αργύρης Ντάλιος και Γιώργος Καραγιαννίδης μαζί με τους Δημήτρη Κουφοντίνα,Κώστα Γουρνά και Νίκο Μαζιώτη. Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο Δίκτυο θα ακολουθήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους για το περιστατικό και βρίσκονται έξω από τα γραφεία του κόμματος, περιμένοντας να αποχωρήσουν οι καταληψίες. 

Μ.Π.