Μπορεί στην ΝΔ να «ξορκίζουν» τις πρόωρες εκλογές –Θεός φυλάξοι απαντούν μηχανικά στους διαδρόμους της Συγγρού στο άκουσμά τους και μόνο- αντιλαμβάνονται όμως την ανάγκη να είναι και πρακτικά προετοιμασμένοι για το φαινομενικά αναπόφευκτο. Γι’ αυτό και προετοιμάζονται συστηματικά αλλά και με τους γοργούς ρυθμούς που επιβάλλουν οι συνθήκες, για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Όλα βέβαια γίνονται εν κρυπτώ, προκειμένου να μη δοθεί η εντύπωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση περιμένει νωρίτερα ή αργότερα την προκήρυξη της πρόωρης προσφυγής στην κάλπη και... χαλάσει η σούπα.

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα, αρκετοί έχουν διαβεί το κατώφλι της Συγγρού για να συναντήσουν επιτελείς του Α. Σαμαρά και αναχωρούν έχοντας την παρασκηνιακή στήριξη του κόμματος και το «ΟΚ» να ξεκινήσουν να λειτουργούν σε προεκλογικούς ρυθμούς.

Τελευταία περίπτωση αυτή της δημοσιογράφου και περιφερειακής Συμβούλου Άννας Καραμανλή η οποία εντοπίστηκε στα γραφεία του κόμματος, όπου συναντήθηκε με συγκεκριμένο συνεργάτη του Προέδρου της ΝΔ και απέσπασε τη δέσμευση ότι το όνομά της θα βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων για την Β’ Αθήνας.