Ένα αποκαλυπτικό σχόλιο για την «αμαρτωλή» υπόθεση της ΔΕΗ και του κατηγορούμενου για κακούργημα, Αρθούρου Ζερβού, φιλοξενεί στη στήλη του στα ΝΕΑ ο Γιώργος Παπαχρήστος

Στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος αναφέρεται στα έργα και τις ημέρες των κ.κ. Ζερβού και Οικονόμου στο ΔΣ της Επιχείρησης, περίοδο στην οποία το newpost έχει αναφερθεί με εκτενή και αποκαλυτικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα, σημειώνει ότι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, του οποίου προϊσταται ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, έχει βάλει στο μικροσκόποιο τα πεπραγμένα και του νομικού συμβούλου της ΔΕΗ, Αργύρη Οικονόμου. 

Αναλυτικά το άρθρο:

Σε ένα άλλο επίπεδο τώρα, δεν είδα-περιέργως- να ευαισθητοποιείται η Δικαιοσύνη  για την σκαστή υπόθεση συνέργειας σε απιστία  , και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος που διαπράχθηκε στη ΔΕΗ, με τα bonus σε 19 μεγαλοστελέχη, αλλά φευ, έχει μόνο έναν κατηγορούμενο τον τέως πρόεδρο Αρθρούρο Ζερβό.

 Με ενημέρωσαν, όμως, ότι το αρμόδιο υπουργείο, του οποίου προϊσταται ο φίλος μου Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξετάζει επισταμένα την υπόθεση, η οποία έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον νομικό σύμβουλο της επιχείρησης Αργύρη Οικονόμου. Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος βεβαίωσε για το «καλώς έχει» τον Ζερβό, ώστε εκείνος με τη σειρά του να προχωρήσει    στην αφειδώλευτη παροχή bonus προς 19 στελέχη της επιχείρησης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Και συνεχίζει:

Το καταπληκτικό στην περίπτωση, που έχει κάνει τον Λαφαζάνη να ανέβει στα κάγκελα, είναι ότι ο περί ου ο λόγος Οικονόμου, επωφελήθηκε και αυτός από την απόφαση Ζερβού, της οποίας το «νόμιμο» είχε πιστοποιήσει-εισέπραξε 80.499 υερώ bonus επιπλεόν των 256.000 ευρώ που είχε κανονικά εισπράξει από την επιχείρηση. Κλασική περίπτωση, δηλαδή, του «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει», μόνο που εδώ έχουμε μια μικρή παραφθορά: «Αρθούρος κερνάει και Αργύρης πίνει»!

Ο δημοσιογράφος στο άρθρο του καταλήγει:

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι ο ευρηματικός(«μανούλα» σε κάτι τέτοια) νομικός σύμβουλος Αργύρης, προκειμένου να έχει τα νώτα του καλυμμένα, προσκόμισε προς επίρρωση των ισχυρισμών του και δύο γνωματεύσεις ισάριθμων εργατολόγων-δεν φαντάζομαι να είναι κανένας γνωστός, ε Αλέξη;