Η Ίβα Πέτροβα θα είναι από εδώ και στο εξής επικεφαλής του τεχνικού κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ο Ρίσι Γκογιάλ παραμένει επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος με έδρα στις Βρυξέλλες και η αναπληρώτριά του Ίβα Πέτροβα θα είναι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα. Σημειώνεται πως η Πέτροβα είναι στέλεχος της Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ.

Ποια είναι η βουλγάρα τεχνοκράτης

Θεωρείται ένα από τα «κορίτσια» του -διάσημου πλέον στη χώρα μας- Πολ Τόμσεν. Ωστόσο, η Ίβα Πέτροβα δεν είναι καινούρια στην Ελλάδα. Είχε ξαναέρθει στις αρχές του 2014, αποχώρησε ύστερα από μερικές μήνες και επανήλθε προς το τέλος του καλοκαιριού του ίδιου έτους. 

Η τεχνοκράτης του ΔΝΤ με καταγωγή από τη Βουλγαρία και εξαιρετικές σπουδές στις ΗΠΑ, προσέχει τη διατροφή της και ντύνεται με ακριβά ρούχα, μιας και οι ετήσιες αποδοχές της ανέρχονται σε 300.000 δολάρια.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί είναι… αυστηρότατες και η ίδια είναι εξαιρετικά τυπική στη δουλειά της, με τον Τόμσεν να της έχει «τυφλή» εμπιστοσύνη. 

Εάν, λοιπόν, θεωρούσαμε τον Τόμσεν σκληρό, μένει να δούμε εάν η Πέτροβα αποδειχθεί «άξια» διάδοχός του...