Συνεχίζεται το μάδημα της μαργαρίτας με το περίφημο βίντεο Βαρουφάκη και το υψωμένο δάχτυλο.

Λίγες ώρες μετά την «ομολογία» των συντελεστών του σατιρικού τηλεοπτικού σόου του ZDF, Neο Magazin Royale ότι μόνταραν το επίμαχο απόσπασμα, ήρθε εκ νέου... ανατροπή.

Ο διευθυντής  του ZDF ανέφερε ότι η προβολή με αλλοίωση στο βίντεο Βαρουφάκη, ήταν μια φάρσα της εκπομπής, που στόχο είχε να δείξει πόσο ασήμαντο είναι να ασχολούνται σοβαρές εκπομπές με κάτι τέτοιο και να το φέρνουν στο προσκήνιο δύο χρόνια μετά.

(To «πειραγμένο» βίντεο)

Το γερμανικό δίκτυο έγραψε ότι «από εδώ και πέρα θα πρέπει να γράφει πλάι στη χιουμοριστική εκπομπή "Προσοχή σάτιρα"».

Μετά την χθεσινοβραδινή «αποκάλυψη» ο υπουργός Οικονομικών ρώτησε μέσω Twitter: «Θα έρθει καμία απολογία από τον Guenther Jauch που χρησιμοποίησε ένα παραποιημένο βίντεο για να φιμώσει μια συμφιλιωτική ελληνική φωνή;». Όμως στη συνέχεια ήρθε η ανατροπή (;).

Ο έλληνας υπουργός, με δηλώσεις του στο Reuters κάλεσε τους συντελεστές της εκπομπής να του ζητήσουν συγγνώμη, μετά την παραδοχή τους ότι ήταν παραποιημένο το βίντεο. «Στη διάρκεια του προγράμματος δήλωσα ανεπιφύλακτα ότι (το βίντεο) είναι παραποιημένο και ότι είναι κρίμα για το τηλεοπτικό δίκτυο να το χρησιμοποιεί με στόχο να δυναμιτίσει μια πολύ καλή συζήτηση που είχαμε», δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου. «Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι ήταν παραποιημένο, όπως είχα πει», πρόσθεσε. «Ο γερμανικός λαός αξίζει καλύτερα μέσα», κατέληξε ο Έλληνας υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από το πολιτικό talkshow του ARD, την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντούσε σε ερωτήσεις του Γκίντερ Γιάουχ.

Ο υπουργός Οικονομικών κατήγγειλε αμέσως ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ και ο γερμανός δημοσιογράφος υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα.

Το βίντεο που προβλήθηκε στο γερμανικό ARD

Το  βίντεο-απάντηση που ανήρτησε ο ΥΠΟΙΚ στο Twitter

Τη Δευτέρα, η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής του μετέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε, επικαλούμενη την άποψη «πολλών ειδικών», ότι «προς το παρόν, δεν εντοπίσθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει χειραγώγηση ή παραποίηση».

Μύλος, την ώρα που η ελληνική οικονομία είναι στο κόκκινο. Το σίριαλ κατάντησε πλέον βαρετό...