Τη στήριξη του στον υπουργό Οικονομικών εξέφρασε κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος άφησε παράλληλα αιχμές για μερίδα των διεθνών ΜΜΕ κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη.

Απαντώντας σε ερώτηση του newpost για το εάν και κατά πόσο υπήρξαν πιέσεις από πλευράς Κομισιόν σχετικά με τον υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας τόνισε «δεν είναι, καν, αντιπαράθεση μεταξύ κρατών, δεν είναι ελληνογερμανική κόντρα, είναι πολιτική κόντρα. Στο πλαίσιο αυτής της διαπραγμάτευσης υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες».

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως «η θέση του υπουργού Οικονομικών είναι ούτως ή άλλως μια δύσκολη θέση. Υπήρξε μια προσπάθεια αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη από μερίδα του ευρωπαϊκού τύπου. Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τον υπουργό Οικονομικών, η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί συλλογικά, δεν υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές».

Συνεχίζοντας, τόνισε πως στη χθεσινή επταμερή συνάντηση, δεν υπήρξε καν νύξη για το εν λόγω ζήτημα. Σε αυτό το πλαίσιο σημείωσε πως «η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα. Όπως δεν θα μπορούσα εγώ να σχολιάσω ποιους θα επέλεγαν Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ για υπουργούς, κανένας δεν θα μπορούσε να το θέσει και σε μένα».