current views are: 2

20 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση15:50

Ο Θεοδωράκης διάβασε στη Βουλή κείμενο του Βαρουφάκη για το… Grexit

Για τις επιπτώσεις μιας εξόδου από την Ευρωζώνη θέλησε να ενημερώσει τους βουλευτές ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Δημοσίευση 15:50’
αρθρο-newpost

Για τις επιπτώσεις μιας εξόδου από την Ευρωζώνη θέλησε να ενημερώσει τους βουλευτές ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Για τις επιπτώσεις μιας εξόδου από την Ευρωζώνη θέλησε να ενημερώσει τους βουλευτές ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» μάλιστα αποφάσισε να διαβάσει ένα σχετικό, παλαιότερο κείμενο του… Γιάνη Βαρουφάκη

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις, είπε:

Γνωρίζουμε βέβαια ότι το λόμπι της δραχμής έχει υποστηρικτές και στην ολιγαρχία, που ονειρεύονται τη λεηλασία στο πτώμα μιας πτωχευμένης χώρας. Ανάλογες απόψεις και επιδιώξεις υπάρχουν και σε κύκλους της Γερμανίας αλλά και άλλων χωρών εντός και εκτός Ευρώπης» είπε με έμφαση. Οπως αποκάλυψε μάλιστα ο Σόιμπλε ρωτάει τους υπουργούς «Πόσα θέλετε για να φύγετε;» Προειδοποίησε πως «δεν υπάρχει έξοδος από την Ευρωζώνη χωρίς ταυτόχρονη έξοδο και από την ΕΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Και τότε θα δούμε τι σημαίνει ανθρωπιστική κρίση.

Και συνέχισε:

Πολλοί το τελευταίο διάστημα από το ευρύτερο κυβερνητικό στρατόπεδο βγαίνουν και μιλούν για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ. Ένας βουλευτής μάλιστα, μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει πως θα γίνονται τα γενικευμένα συσσίτια και πως θα δίδονται τα δελτία φαρμάκων. Περιγράφουν δηλαδή με περίσσια ελαφρότητα τις κατοχικές εικόνες που θα ζήσουν οι πολίτες από μια τέτοια «λύση».

Μάλιστα, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» χαρακτήρισε «άφρονες» όσους «ακόμη και εδώ μέσα που διαδίδουν την άποψη ότι «τι χειρότερα θα πάθουμε με τη δραχμή».

Σε αυτό το σημείο, άρχισε να περιγράφει τι θα συμβεί σε περίπτωση που η Ελλάδα βγει από το ευρώ. 

«Ο εφιάλτης θα είναι κάπως έτσι: Σε είκοσι λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ – οι ουρές στις τράπεζες θα ήταν ατελείωτες και μετά από μια ώρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν τα ρολά – η οικονομία θα κατέρρεε – η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα απέσυρε την υποστήριξη και οι τράπεζες δε θα ξανάνοιγαν τις πόρτες τους- η χώρα θα είχε βυθιστεί στο απόλυτο σκότος – η φτώχεια θα εισέβαλε στο 80% των νοικοκυριών – το ρολόι θα γύρναγε πίσω πολλές δεκαετίες», είπε, ενώ όταν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να διαμαρτύρονται ο κ. Θεοδωράκης έσπευσε να πει:

Πριν αρχίσετε να αντιδράτε σας λέω ότι είναι άρθρο του κ.Βαρουφάκη στο protagon τον Απρίλιο του 2011.

«Η κυβέρνηση είναι σαν να περιεργάζεται πολλές φορές πως δουλεύει το πυρηνικό χωρίς να έχει πιάσει ποτέ ούτε λιανοντούφεκο», κατέληξε. 


σχετικα αρθρα