Την περασμένη Πέμπτη, έκπληκτοι οι επιβάτες της πρωινής πτήσης της Aegean Airlines είδαν τον πρωθυπουργό να ταξιδεύει μαζί τους προς τις Βρυξέλλες.

Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε στην οικονομική θέση. Σήμερα ωστόσο μάθαμε και το λόγο που ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε το αεροπλάνο της γραμμής από το πρωθυπουργικό Falcon: Παραχώρησε το αεροσκάφος ώστε να γίνει επείγουσα αεροδιακομιδή 12χρονου κοριτσιού από την Αθήνα στο Αννόβερο της Γερμανίας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού», «σε συνεργασία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού, το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αγλαΐας Κυριακού ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να γίνει η επείγουσα διακομιδή της μικρής Δέσποινας από την Αθήνα στο Ανόβερο της Γερμανίας».

«Η 12χρονη Δέσποινα έχει διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο και έχει προγραμματισμένο χειρουργείο σε νοσοκομείο του Ανόβερο. Η κινητοποίηση όλων των εμπλεκομένων ήταν άμεση, συνεχής και συντονισμένη με κύριο μέλημα να βρεθεί η ασφαλέστερη λύση για να ταξιδέψει η μικρή. Κάτω από την πίεση του χρόνου και των έντονων συναισθημάτων, τη λύση έδωσε το Γραφείο του Πρωθυπουργού παραχωρώντας το αεροσκάφος της Προεδρίας για να φτάσει η Δέσποινα στη Γερμανία» ανέφερε στην ανακοίνωσή της η οργάνωση και κατέληξε:

«Σήμερα είναι το χειρουργείο της. Ζητάμε τις ευχές όλων σας ώστε να έχει επιτυχία και να γυρίσει σύντομα στο σπίτι της!»