Με σχόλιό του στα social media ο Μιχάλης Καρχιμάκης ζητά την εσωτερική σύγκρουση για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της απονομής δικαιοσύνης με αφορμή ένα Κίνημα που δημιουργήθηκε στο εξωτερικό υπέρ της χώρας μας.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
 
«Διαβάζω, στο διαδίκτυο, ότι ένα Κίνημα υπέρ της Ελλάδας γεννιέται στην Γερμανία. Ζητείται,δε απο πολλούς φίλους να ενώσουμε τις φωνές μας με χιλιάδες Γερμανούς να μπει τέλος στην ανθρωπιστική κρίση και στην διαφθορά,στηρίζοντας της οποίες προσπάθειες γίνονται.

Το Κίνημα ομως το δικό μας,το εσωτερικό, να απαιτήσουμε την εντός των τειχών, την δική μας την εσωτερική κινηματική μας σύγκρουση, την δική μας σύγκρουση με την εσωτερικη διαφθορά, την δική μας εσωτερική σύγκρουση με τους υποκλοπείς και τους αναχαιτιστές του δημοσίου και εθνικου πλούτου, την δική μας εσωτερική σύγκρουση μέ την φορολόγηση των αφορολόγητων εμβασμάτων του εξωτερικού, από ενα ποσό 300 δισ. ευρώ, που διοχετεύθηκε στο εξωτερικό από το 2000 μέχρι σήμερα, την δική μας εσωτερική σύγκρουση με την υποκλοπή του  ΦΠΑ.

Την δική μας εσωτερική σύγκρουση με το λαθρεμπόριο οποίας μορφής, την δική μας εσωτερική σύγκρουση για διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα. Την δική μας εσωτερική σύγκρουση για καθαρούς και διαφανείς κανόνες στην οικονομία στην αγορά, στην εργασία, στην ασφάλεια».

Την δική μας εσωτερική σύγκρουση για να μπουν επιτέλους καθαροί και διαφανείς κανόνες στην λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης, τον δικό μας εθνικό διάλογο με την ελληνική δικαιοσύνη, για την ταχεία κατα το δυνατόν απονομή δικαιοσύνης σε οικονομικές υποθέσεις που λιμνάζουν δεκαετίες, με ασύλληπτο οικονομικό και κοινωνικο κόστος.

Την δική μας εσωτερική κινηματική αντιπαράθεση με τις συγκρούσεις καθηκόντων δημοσίων λειτουργών, και μια σειρά απο αλλες δικές μας εσωτερικές κινηματικες συγκρούσεις,για το καλό των ανθρώπων και της χώρας.

Πότε θα τις κάνουμε; Ας μην κλείνουμε τα μάτια. Η Εθνική και η ανθρωπιστική μας υπόσταση αναζητά και εσωτερικές συγκρούσεις που απαιτούν καθαρότητα, αντιπελατειακή λογική και πολιτικό θάρρος» καταλήγει.