Με καχυποψία και επιφυλακτικότητα υποδέχθηκε το iskra ο ιστότοπος της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη τη συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ
 
Όπως αναφέρει σε άρθρο του Άκη Μπαδογιάννη με τίτλο «Τσάι, Συμπαθεια και Προσμονή» «η Μέρκελ παραπέμπει τις διευθετήσεις στον Σόιμπλε».
 
Η αντιμετώπιση της τοποθέτησης Τσίπρα στα προβλήματα έγινε από την κ. Μέρκελ με «παραπλανητικά επιχειρήματα», αναφέρει η ιστοσελίδα. 
 
«Η κίνηση της Μέρκελ να παραπέμψει το ζήτημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στο eurogroup, στην ουσία μεταφράζεται σε παράδοση της σκυτάλης στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του οποίου οι πολιτικές αντιλήψεις είναι ευρέως γνωστές», επισημαίνει το άρθρο και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. 
 
«Από αυτή την άποψη, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να επιδείξει μία αυξημένη εγγρήγορση και ετοιμότητα. Η «προσμονή» για μία λύση με τους δανειστές της χώρας είναι βέβαιο ότι θα συνοδευθεί από τις αυξανόμενης έντασης πολιτικές αλλά και οικονομικές πιέσεις των τελευταίων», καταλήγει.