Ο Αλέξης Μητρόπουλος ισχυριζόταν με μεγάλη ένταση το πρωί ότι η συμφωνία για παράταση της δανειακής σύμβασης δεν φέρει καμία υπογραφή. Λίγες ώρες αργότερα, κύκλοι του Μαξίμου προανήγγειλαν την κατάθεση στη Βουλή, της υπογεγραμμένης από τον Γιάνη Βαρουφάκη, συμφωνίας της 27ης Φεβρουαρίου. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μητρόπουλος ισχυρίστηκε ότι η συμφωνία στο Eurogroup είναι ανυπόγραφη και δεν κυρώθηκε από την Βουλή, προκαλώντας μάλιστα την κυρία Μπακογιάννη να φέρει ενυπόγραφο κείμενο από τον Γιάνη Βαρουφάκη. 

«Υπάρχει η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, υπογράφηκε το κοινό ανακοινωθέν. Αν δείτε και τις ανακοινώσεις της Μέρκελ και του Τσίπρα, αναφέρονται στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου κι όχι στην τετράμηνη παράταση», είπε ο κ.Μητρόπουλος και πρόσθεσε ότι η τετράμηνη παράταση δεν φέρει καμία υπογραφή.

Ωστόσο,  κυβερνητικές πηγές, προαναγγέλλοντας την κατάθεση της σχετικής συμφωνίας στη Βουλή, έκαναν λόγο για «παράταση της δανειακής σύμβασης που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης», με την οποία δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση εκτός από την εξασφάλιση χρόνου για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.