ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επίθεση Κατριβάνου- Παπαδημούλη στα ΟΥΚ για τα συνθήματα στην παρέλαση

της Αναστασίας Γαλάνη - Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2015, 10:41 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2015, 14:44
Επίθεση Κατριβάνου- Παπαδημούλη στα ΟΥΚ για τα συνθήματα στην παρέλαση
Πηγή φωτό: Αρχείου
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οι άνδρες των ΟΥΚ προς το τέλος της παρέλασης φώναξαν σύνθημα για την Κωνσταντινούπολη λέγοντας «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Οι άνδρες των ΟΥΚ προς το τέλος της παρέλασης φώναξαν σύνθημα για την Κωνσταντινούπολη λέγοντας «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε».

Τόσο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου που ζήτησε να τιμωρηθούν, όσο και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης καταδίκασαν το γεγονός με αιχμηρά σχοόλια στο Facebook και το Twitter. Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα συνθήματα καταλογίζει ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Το σχόλιο της Βασιλικής Κατριβάνου

«Tα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση της 25/3 είναι μια ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Μαθαίνω για τα συνθήματα των ΟΥΚ στη χθεσινή παρέλαση. Μου φαίνεται εξαιρετικά ανησυχητικό και αδιανόητο να μείνουν χωρίς τιμωρία. Είναι δυνατόν; Στην παρέλαση, μονάδες του ελληνικού στρατού, φωνάζουν «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε»; Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία. Και μας θυμίζει πόσο επείγον είναι το ζήτημα της κάθαρσης του στρατού από τους φασιστικούς και ακροδεξιούς θύλακες που παραμένουν ισχυροί. Η ατιμωρησία (και σε αυτή την περίπτωση) τους εκτρέφει.»

Το σχόλιο του Δημήτρη Παπαδημούλη

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την αντίθεση του για την πολιτική στάση που κρατά η ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με τις παρελάσεις. Χαρακτηριστικά ο ίδιος έγραψε στους λογαριασμούς του social media: «Τα εθνικιστικά συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση,είναι αντίθετα με την πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει φρένο.» 

«Το πρόβλημα είναι να μην συγχέουμε τον πατριωτισμό τον οποίο η χώρα χρειάζεται και η κοινωνία καμαρώνει, με τον Εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία. Αυτή είναι μια πάγια θέση των αριστερών και προοδευτικών πολιτών. Και επειδή χθες, από τα ΟΥΚ, προφανώς με εντολές κάποιων αξιωματικών, ακούστηκαν τέτοια πολεμοκάπηλα και πατριδοκάπηλα εθνικιστικά συνθήματα, θέλω και περιμένω, η κυβέρνηση να πράξει αυτό που πρέπει, διότι εξωτερική πολιτική, κάνει η κυβέρνηση με το Σύνταγμα και με τους νόμους και όχι κάποιοι αξιωματικοί και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων», υπογράμμισε στη συνέχεια για τα συνθήματα ο κ. Παπαδημούλης με δηλώσεις στον Real Fm.

Η επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Καμμένο για τα ΟΥΚ 

Τα ΟΥΚ φώναζαν στην παρέλαση στο Σύνταγμα συνθήματα αμφισβήτησης των υφιστάμενων συνόρων. Αλλά με τέτοιον ανεύθυνο Υπουργό Άμυνας τι άλλο θα περίμενε κανείς, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Στο Αμερικανικό Κογκρέσο και για πρώτη φορά μπλόκαραν το ψήφισμα για την 25η Μαρτίου λόγω των Τζιχαντιστών που θα στείλει ο ανερμάτιστος υπουργός / πρόεδρος των ΑΝΕΛ / ιδεολογικός ανανεωτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα όμως πάνω από όλα είναι ο πολιτικοϊδεολογικός κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη  συστολή  δεν υπάρχει; Γίνανε τυφλά υποχείρια του κ.  Καμμένου;

Θα ζητήσει κανείς ευθύνες από αυτούς που έδωσαν στα ΟΥΚ το «ελεύθερο» να διαμορφώνουν την εξωτερική πολιτική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας;» καταλήγει.

«Στο ΠΑΣΟΚ μάλλον είδαν το βίντεο της παρέλασης με τα συνθήματα των ΟΥΚ όταν Υπουργός Άμυνας ήταν ο κ. Βενιζέλος. Και παρασύρθηκαν βλέποντας το παλιό βίντεο, απάντησαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της ζητά μέτρα για τους αντιδημοκρατικούς θύλακες

«Τα συνθήματα που φώναζαν τα ΟΥΚ στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου μαρτυρούν την ύπαρξη εθνικιστικών και αντιδημοκρατικών στοιχείων στο χώρο των ενόπλων δυνάμεων. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να λάβει μέτρα, με πλήρη συνείδηση ότι η ανοχή τροφοδοτεί την εξέλιξη αυτών των στοιχείων σε αντιδημοκρατικούς θυλάκους».