Επίσκεψη στην οικογένεια του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Ρέθυμνο, πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο επικεφαλης του «Ποταμιού», Σταύρος Θεοδωράκης, όπως ανέφερε, μιλώντας στα Χανιά.

«Το σπίτι ήταν ανοιχτό, η μάνα είχε ετοιμάσει φιλέματα για όσους επισκέπτες έρχονταν από το χωριό, μόνο που όλοι έρχονταν με μαύρα», είπε, σύμφωνα με το flashnews.gr, μεταφέροντας το κλίμα της συνάντησης, που έγινε σε μια φορτισμένη συναισθηματιικά ημέρας, ανήμερα της ονομαστικής εορτής του Βαγγέλη.

Ο Στ. Θεοδωράκης αποκάλυψε τον φόβο που του εξέφρασε η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή Μαρία, θέλοντας να τονίσει ότι το θέμα του εκφοβισμού δεν περιορίζεται σε μεμονωμένα περιστατικά.

«Πολύ φοβάμαι ότι τώρα και αυτήν την ώρα που μιλάμε κάποιος άλλος Βαγγέλης βασανίζεται σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, ή μια άλλη Βαγγελιώ« τόνισε ο ίδιος και σημείωσε ότι χρέος της Πολιτείας στην μνήμη του Βαγγέλη θα πρέπει να είναι η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων αλλά και η αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Ο Βαγγέλης είναι θύμα κάποιων τσαμπουκάδων που είναι και αυτοί από την Κρήτη και πρέπει να απολογηθούμε για αυτό.  Πρέπει να πούμε ότι αυτοί οι τσαμπουκάδες δεν έχουν θέση στην Κρήτη» ανέφερε ακόμα.

Ο κ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε, ότι σήμερα μετέφερε στην κοινοβουλευτική του ομάδα, να καταθέσει πρόταση προς όλα τα κόμματα, για μια κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών και Κοινωνικών Υποθέσεων ώστε να συζητήθεί αυτό που συνέβη στον 20χρονο φοιτητή και έπειτα το θέμα να οδηγηθεί στην Ολομέλεια.

Ζήτησε ταυτόχρονα την παραδειγματική τιμωρία όχι μόνο των δραστών που ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη αλλά και «αυτοί που είχαν γυρίσει την πλάτη», σε αυτό που συνέβαινε, ο Διευθυντής της Σχολής, οι καθηητές που γνώριζαν και δεν μίλαγαν.