Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας και για αυτό δεν πρέπει να διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία η γερμανική γλώσσα. Κάπως έτσι ο Νίκος Νικολόπουλος ζητεί με ερώτησή του προς το υπουργείο παιδείας να καταργηθεί η διδασκαλία των Γερμανικών και να αντικατασταθεί με κάποια άλλη γλώσσα όπως η Ιταλική ή Ρωσική ή Ισπανική ή Αραβική!

Ο κ. Νικολόπουλος σε ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά ισχυρίζεται πως ο γερμανικός λαός έχει συστηματικά βλάψει τη χώρα μας. Ωστόσο η Ελλάδα «παραλόγως προωθεί και στηρίζει σε υπερβολικό βαθμό τη γερμανική γλώσσα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νικολόπουλος και προσθέτει πως φταίμε για τη γιγάντωση της Γερμανίας...

«Η γερμανική γλώσσα, κατά τα τελευταία 20 έτη, έχει παραλόγως προωθηθεί και στηριχθεί από το ελληνικό κράτος σε υπερβολικό βαθμό σε σχέση με άλλες, εξίσου αν όχι σημαντικότερες γλώσσες σε παγκόσμιο επίπεδο όπως η ισπανική, η ρωσική, η αραβική και η ιταλική» αναφέρει και προσθέτει: «Δεν πρέπει να παραπονούμαστε διαρκώς για τη γιγάντωση ενός μέλους κράτους της ΕΕ, όταν εμείς οι ίδιοι και χωρίς να μας επιβάλλεται, κάνουμε την επιλογή να στηρίζουμε τη διάδοση της γλώσσας, την κουλτούρας και των εθίμων λαών, οι οποίοι, σε γενικές γραμμές, αποδεδειγμένα έχουν συστηματικά βλάψει τη χώρα μας και έχουν αντιταχθεί σε νόμιμα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νικολόπουλος ρωτά το ΥΠΠΑΙΔ αν προτίθεται  να αντικαταστήσει τη διδασκαλία των γερμανικών με τη διδασκαλία της ιταλικής ή ρώσικης ή ισπανικής ή αραβικής γλώσσας».

Α.Κ.