Με ένα νέο σκετσάκι οι παρουσιαστές της σατιρικής εκπομπής «Die Anstalt» του ZDF δείχνουν τα φιλελληνικά τους αισθήματα.

Μία εβδομάδα μετά την εκπομπή για το Δίστομο και τις γερμανικές αποζημιώσεις οι παρουσιαστές αναλύουν με τον δικό τους απολαυστικό τρόπο τη λειτουργία των αγορών και το πού πηγαίνουν τα λεφτά των... τζατζικο- Ελλήνων! 

«Η Γερμανία κέρδισε λεφτά από την κρίση. Η γερμανική οικονομία δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη κατάσταση. Κέρδισε 80 δισ. ευρώ», λένε οι συντελεστές της εκπομπής, με το κοινό από κάτω να χειροκροτά. 

«Άρα οι Έλληνες πληρώνουν και τους βρίζουμε» αναφέρει ο παρουσιαστής  και αποκαλύπτει πως το 89% των χρημάτων τα οποία δόθηκαν ως «βοήθεια» στην Ελλάδα, πήγε στις τράπεζες και ελάχιστα στην Ελλάδα, που πληρώνει τους τόκους για όλα αυτά τα δάνεια.

Έτσι στην πραγματικότητα η κρίση μέχρι τώρα δεν έχει κοστίσει τίποτα στους γερμανούς φορολογούμενους, αλλά και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών-δανειστών.

Πόσο κοστίζει η κρίση για τους Γερμανούς; «Μηδέν λεπτά» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην εφημερίδα Bild η οποία συνεχώς κατηγορεί τους Έλληνες ότι έχουν φάρι τα λεφτά των Γερμανών, πως όποιος διαβάζει Bild για να ενημερωθεί είναι σα να πίνει αναψυκτικό για να ξεδιψάσει...

Παράλληλα αναφέρονται στην κρίση όπως την βιώνουν οι Έλληνες... 

«Πλήρωσαν οι Έλληνες με το 86% του εισοδήματός τους, πλήρωσαν Ελληνίδες μητέρες που αφήνουν τα νεογέννητα παιδιά τους μετά τη γέννα στα νοσοκομεία επειδή φοβούνται ότι δεν θα μπορούν να τα ταΐσουν,  ενώ την ίδια ώρα, στα ράφια των νοσοκομείων δεν υπάρχουν φάρμακα ούτε κατά του καρκίνου».

Και καταλήγει:

«Ναι, εάν έχετε υπερχρεωθεί, θα πρέπει να κάνετε περικοπές. Στην ανάγκη ακόμα και στη χρονική διάρκεια της ζωής σας. Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά ιδεώδη τα οποία στηρίζουμε αυτή την περίοδο»...