Αποφασισμένος να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία στην προεδρία του Eurogroup είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, του οποίου τα καθήκοντα ολοκληρώνονται τυπικά τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι θα είναι ο νυν επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης και ο ισπανός ΥΠΟΙΚ, Λουίς Ντε Γκίντος. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι, αν και δεν συνηθίζεται, τόσο ο Ντάισελμπλουμ, που είναι και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, όσο και ο Ισπανός ομόλογός του έχουν δηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον τους για την προεδρία του Eurogroup. O Λουίς ντε Γκίντος έλαβε μάλιστα τη δημόσια στήριξη της υποψηφιότητάς του από τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στην τελευταία σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Όπως γράφει ο Πίτερ Σπίγκελ, οι περισσότεροι παράγοντες στις Βρυξέλλες που γνωρίζουν τη διαδικασία, θεωρούν ότι η κούρσα θα εξελιχθεί τελικά σε μία αναμέτρηση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κοινοβουλευτικών ομάδων της Ε.Ε. - του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP) και του κεντροαριστερού Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES).