Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Την εκτίμησή του ότι πολύ δύσκολα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Ποτάμι, εξέφρασε ο Σταύρος Θοδωράκης σε δείπνο που παρέθεσε σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Συγκεκριμένα σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο γνωστό εστιατόριο «Αλάτσι» ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις και εξέφρασε την άποψη πως δεν πρόκειται να υπάρξει εύκολα συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του. Εξάλλου όπως είπε, ήδη από τις διερευνητικές υπήρξαν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη που προτίμησαν τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, θεωρώντας τους προφανώς πιο ακίνδυνους από το Ποτάμι.

Αποκάλυψε δε πως η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου τού πρότεινε να τον ενημερώσει για το νομοσχέδιο που αφορά την ιθαγένεια πριν δοθεί στη δημοσιότητα. Στόχος είναι να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο κομμάτων για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να καμφθούν με τον τρόπο αυτό ενδεχόμενες αντιδράσεις από τους ΑΝΕΛ.

Πάντως, πέρα από το πολιτικό «μενού», στη συνάντηση-γνωριμία με τους δημοσιογράφους κυριάρχησαν και τα εξαιρετικά κρητικά εδέσματα του μαγαζιού.