Έμμεση απάντηση στον συνάδελφό του, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονο έδωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, γράφοντας χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter: 

Η χώρα έκανε πρόσφατα εκλογές. Έχει ισχυρό Πρωθυπουργό, με σαφή εντολή: "Έντιμο συμβιβασμό" τον Απρίλιο και νέο σχέδιο ανάπτυξης με δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Χρυσόγονος είχε τονίσει πως «αυτό το αποτέλεσμα (σ.σ. της διαπραγμάτευσης) θα πρέπει να έρθει στα αρμόδια όργανα για να δούμε εάν είμαστε ικανοποιημένοι. Εάν είμαστε ικανοποιημένοι το πάμε στη Βουλή. Εάν όχι, πηγαίνουμε στον λαό» και εξήγησε: 

Διότι δεν έχουμε λαϊκή εντολή για ρήξη. Λαϊκή εντολή για υποχώρηση στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών δεν έχουμε. Έχουμε λαϊκή εντολή για να φέρουμε καλύτερο αποτέλεσμα. Αν το φέρουμε πηγαίνουμε στη Βουλή. Αν δεν το φέρουμε θα πρέπει να αναζητηθεί λαϊκή εντολή...

«Εάν τελικώς οι δανειστές ακολουθήσουν μια αδιάλλακτη γραμμή επιμένοντας στο email Χαρδούβελη ή και σε χειρότερα, εκεί είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εντολή να τα ψηφίσει αυτά» επισήμανε και συμπλήρωσε: 

«Τότε θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το εκλογικό σώμα». 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.