Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος 

Το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Βουλή επισκέφθηκε πριν από λίγη ώρα ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, η συνάντηση δεν ήταν προγραμματισμένη και διήρκησε 15 λεπτά. Όταν ρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς για το περιεχόμενο της συνάντησης είπε ότι «πέρασε για μια καλησπέρα». 

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, σχετικά με το ενδεχόμενο τα δύο κόμματα να καταθέσουν πρόταση μομφής εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο κ. Σαμαράς αρκέστηκε να απαντήσει: «Οψόμεθα...»

Παράλληλα, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις δύο τροπολογίες που κατέθεσαν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Υπενθυμίζεται ότι οι εν λόγω βουλευτές ζητούν την κατάργηση του λεγόμενου «κουκουλονόμου» και ζητούν τη θέσπιση πλαισίου, ώστε οι κατηγορούμενοι να έχουν τη δυνατότητα άρνησης λήψης γενετικού υλικού από την αστυνομία. Όπως είπε είναι αντίθετες με το πνεύμα του άρθρου 

Σε μια αποστροφή του λόγου του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε στον κ. Βενιζέλο ότι του άρεσε το σχόλιό του για τη συνάντηση Βαρουφάκη - Λαγκάρντ, περί διακαινησίμου εβδομάδας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε σχολιάσει τη διαπραγμάτευση λέγοντας χαρακτηριστικά:

Γιατί πήγε ή γιατί κλήθηκε κατεπειγόντως και εκτάκτως ο κ. Βαρουφάκης στο ΔΝΤ; Για να μας πει ότι η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση και θα πληρώνει στο διηνεκές κανονικά όλες τις δόσεις; Αυτή είναι η σκληρή διαπραγμάτευση και η αδιόρατη απειλή που αφήνει η κυβέρνηση.

Ή πήγε για να ακούσει από την κ. Λαγκάρντ ότι πρέπει να έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αμέσως στην Αθήνα για να κάνουν ενδελεχή έλεγχο στα στοιχεία, όπως συμβαίνει στις εταιρείες, με την ορολογία του εμπορικού δικαίου; Ποια είναι η στρατηγική; Να κερδίσουμε και πάλι μια εβδομάδα, την Μεγάλη Εβδομάδα και τώρα να προσευχόμαστε να κερδίσουμε την Διακαινήσιμο, την επόμενη εβδομάδα. Και στο μεταξύ να σέρνεται  η χώρα; Να φθείρεται η οικονομία, να απογοητεύονται οι πάντες;