Νέο επεισόδιο σημειώθηκε στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσαν πυρά εναντίον της ότι δεν κλήθηκαν στην Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου κι εκείνη τους απείλησε ότι «αν συνεχίσετε με αυτό τον τρόπο θα ελέγξω τι διακινεί το καφενείο της Βουλής».

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντώνης Σαμαράς κατήγγειλε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εκλήθη στην Επιτροπή, ενώ το ίδιο ισχυρίστηκε με ανακοίνωσή του και ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η κυρία Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την απορία της, υποστηρίζοντας ότι κλήθηκε όλο το Προεδρείο της Βουλής και αντέκρουσε τις κατηγορίες, αναφέροντας ότι δεν μπορεί το Ποτάμι να κάνει τέτοιες καταγγελίες από τη στιγμή που εκλήθη ο Σ. Λυκούδης και δεν πήγε.

Ο ΣΤ' Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού ζήτησε τον λόγο και διευκρίνισε ότι εκείνος δέχτηκε τηλεφώνημα από το γραφείο της κ. Κωνσταντοπούλου για να παρευρεθεί με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της Βουλής και όχι ως στελέχους του Ποταμιού, υποννοώντας ότι θα έπρεπε να κληθεί ξεχωριστά το κόμμα από τον ίδιο. 

Η συνομιλία αυτή έγινε δεκτή με αγανάκτηση από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, ο οποίος κάλεσε την Ζ. Κωνσταντοπούλου να ομολογήσει ότι τελικά μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν κάλεσε. Τότε η Πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε» υπονοώντας πως οι βουλευτές είχαν καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ.

Οι διάλογοι από τα πρακτικά:

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Απορώ που άκουσα τον κ. Σαμαρά να λέει ότι δεν εκλήθη η Νέα Δημοκρατία. Αναρωτιέμαι αν δεν γνωρίζει ότι εκλήθη το Προεδρείο της Βουλής όλο, όπως επίσης απορώ με την αντίστοιχη ανακοίνωση –ίσως μου δώσει και μια απάντηση ο κ. Θεοδωράκης- από «Το Ποτάμι». Από τη στιγμή που εκλήθη ο Αντιπρόεδρος, ο κ. Λυκούδης, και δήλωσε ότι δεν μπορούσε να παρίσταται, απορώ πώς είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιες καταγγελίες.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Παρακαλώ, να μου δώσετε το λόγο.

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Θα σας δώσω το λόγο, κύριε Λυκούδη.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Θα μου δώσετε το λόγο, κυρία Πρόεδρε; Έγινε δύο φορές αναφορά στο όνομά μου!

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ζωή Κωνσταντοπούλου): Θα σας δώσω το λόγο μετά.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ (ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής): Έχετε κάνει αναφορά δύο φορές στο όνομά μου.

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρουσία σας, κύριε Λυκούδη, και τις δύο φορές.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ: Για μία υπόθεση απολύτως προσωπική -δεν είχε καμία σχέση με πρόσκληση στο «Ποτάμι»…

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Παρακαλώ, να σας ανοίξω το μικρόφωνο, κύριε Λυκούδη, για να ακουστείτε.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ: …ως Αντιπρόεδρος της Βουλής…

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κύριε Λυκούδη, να σας ανοίξω το μικρόφωνο για να ακουστείτε.

-ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΥΚΟΥΔΗΣ : Λέω ότι μια ευγενέστατη κυρία κατά τα άλλα από το γραφείο σας με κάλεσε στις 11 η ώρα τη νύχτα την παραμονή της σύγκλισης της Επιτροπής όχι ως εκπρόσωπο του «Ποταμιού» αλλά ως Αντιπροέδρου της Βουλής για να πάρω μέρος στη σύγκλιση της Επιτροπής της δικής σας. Είπα ότι έχω δουλειά και δεν μπορώ να έρθω. Αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτό που λέτε τώρα. Το «Ποτάμι» ουδέποτε εκλήθη και η δική μου πρόσκληση ήταν απολύτως σε προσωπική βάση ως Αντιπρόεδρος της Βουλής.

-(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Το Ποτάμι»)

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ευχαριστώ που επιβεβαιώνετε, κύριε Λυκούδη, ότι εκλήθητε ως Αντιπρόεδρος της Βουλής. Και σας θυμίζω ότι Αντιπρόεδρος της Βουλής είστε με την ιδιότητά σας, του Βουλευτή του «Ποταμιού».

-ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Άρα, μόνο το ΠΑΣΟΚ δεν καλέσατε. Ομολογήστε επιτέλους! Ομολογήστε!

-ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Θα εξετάσω και τι διανέμεται στο κυλικείο αυτές τις ώρες αν συνεχίσετε...