Με τον Πάνο Καμμένο ευθυγραμμίστηκε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχετικά με το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε πως «σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ» και τόνισε ότι ναι μεν το ζητούμενο είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει την αύξηση του ΦΠΑ.

«Αυτό για εμάς αποτελεί κόκκινη γραμμή και θα μείνουμε σταθεροί μέχρι το τέλος. Ακόμα κι αν το θέμα αυτό μπαίνει στο τραπέζι από τους θεσμούς, εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, τη Δευτέρα με δηλώσεις του στον Real Fm, ο κ. Σακελλαρίδης είχε επιβεβαιώσει τις συζητήσεις για αύξηση του ΦΠΑ σε κάποια νησιά, αν και είχε ξεκαθαρίσει ότι το ζήτημα δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση.

«Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει υποβάλει δεν υπάρχει κάποια αύξηση του ΦΠΑ σε οποιοδήποτε νησί», είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε: Η συζήτηση είναι ανοικτή, αυτό που έχει πει δηλαδή και η κα. Βαλαβάνη και ο κ. Μάρδας, για κάποια συγκεκριμένα νησιά τα οποία δεν θα πλήττονταν οικονομικά και τουριστικά κυρίως, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουμε υποβάλει τέτοιου τύπου πρόταση προς τους θεσμούς και προς το Brussels Group. Είναι ένα θέμα το οποίο είναι υπό ανοικτή διαβούλευση.

Την ίδια ώρα, το βράδυ της Δευτέρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας «Στον Ενικό» εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

«Δεν πρόκειται να ανεβεί ο ΦΠΑ στα νησιά. Κι εμείς ως συγκυβερνήτες που ερωτηθήκαμε, συμφωνήσαμε. Η συμφωνία ήταν ότι δεν θα κάνουμε πίσω στον ΦΠΑ στα νησιά με τίποτα, ποτέ. Τέλος. Είναι απόφαση Τσίπρα και ημών», υπογράμμισε.

Εν αναμονή λοιπόν της επόμενης... πράξης!