Στο εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ στις «Τυπολογίες» γίνεται λόγος για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης.

Οι «Τυπολογίες» μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι με κρυφό όπλο κόντρα στους μιντιάρχες, όπως όλα δείχνουν, τις διάφορες λίστες ελέγχων, που αφορούν από τα δάνεια έως και τη φοροδιαφυγή. Είναι ενδεικτικό ότι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λ. Κρέτσος ανήγγειλε στενή συνεργασία με τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Π. Νικολούδη, που εγκαταστάθηκε στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας. Και, όπως είναι ήδη γνωστό, η περίφημη λίστα Νικολούδη από το 2013 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και ονόματα δημοσιογράφων και στελεχών των media που αντιπολιτεύονται με σφοδρότητα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο πόλεμος θα κορυφωθεί όταν θα γίνουν συγκεκριμένες οι προθέσεις της κυβέρνησης για την τηλεοπτική αδειοδότησή. Η εξαγγελία ότι ο σχετικός νόμος θα έρθει μέσα στο επόμενο δίμηνο, με στόχο να προχωρήσει η αδειοδότησή το φθινόπωρο, ανοίγει εκ των πραγμάτων μια σκληρή διαπραγμάτευση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην τηλεοπτική διαπλοκή. 

Αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κ. Νικολούδης έχει χρέος απέναντι στον λαό να δώσει τώρα στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στις λίστες του. Θα πρέπει να παραλλήλως να διευκρινίσει εάν οι εμπλεκόμενοι έχουν κληθεί προκειμένου για να καταθέσουν. Σε διαφορετική περίπτωση εγείρεται μείζον πολιτικό και νομικό ζήτημα πέραν του ηθικού προβλήματος το οποίο έχει ήδη πάρει διαστάσεις. Γιατί εάν ο κ. Νικολούδης ο οποίος δεν είναι πλέον εισαγγελέας αλλά πολιτικό πρόσωπο κινδυνεύει να κατηγορηθεί για λασπολόγος.  

Υπάρχει στο μεταξύ και ένα ακόμα ζήτημα. Αυτό της δήλωσης του κ. Μητρόπουλου. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής μίλησε για συγκεκριμένες επαγγελματικές μέλη των οποίων συμπεριλαμβάνονται στις λίστες. Ποιος άραγε του έχει δώσει τις πληροφορίες; Γνωρίζει ονόματα ο κ. Μητρόπουλος; Εάν ναι γιατί δεν τα λέει; Εάν όχι γιατί ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα; Όλοι περιμένουμε απαντήσεις εδώ και τώρα!!!

Με εκτίμηση,
Ο Θείος