Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τα πρόσωπα επίσης όμως τα στέκια της εξουσίας παραμένουν. Οι Νεοδημοκράτες είχαν πάντα έφεση στη Κολωνάκι, εκεί βρίσκονται τα βασικά στέκια τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πάντως τα παραδοσιακά στέκια του Κολωνακίου έχουν «αλωθεί» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από μερικές ημέρες μεγαλοστέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε στο dacapo με την ΑΥΓΗ στο χέρι προκαλώντας πειράγματα ανάμεσα στους θαμώνες του γνωστού Κολωνακιώτικου καφέ. Άλλα στελέχη στο γνωστό Φίλιον , εκεί όπου σύχναζαν και συχνάζουν Πασόκοι, άνοιξε με την παρέα του τα κρασάκια του μεσημέρι Σαββάτου. 

Η Βαλαωρίτου που βρέθηκε στην αιχμή της την περίοδο διακυβέρνησης Σημίτη εξακολουθεί να αποτελεί πόλο έλξης για πολιτικά στελέχη και όπως είναι φυσικό εκεί συχνάζουν και κάνουν τα ραντεβού τους πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Πολλοί Νεοδημοκράτες άλλαξαν στέκια και συχνάζουν όλο και περισσότερο στα καφέ του Ψυχικού αποφεύγοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας. Πάντως κάποιοι άλλοι της Νέας Δημοκρατίας τραγουδούν «πάλι με χρόνια με καιρούς ,πάλι δικά μας θα ΄ναι». 

O.A