Εκτός από την πολιτική ηγεσία που επενδύει στη στρατηγική εκμετάλλευση της «δημιουργικής ασάφειας», και το γραφείο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών κινείται στα χνάρια του Γιάνη Βαρουφάκη.

Διαρροές που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και επίσημες ανακοινώσεις που εκθέτουν τον (ήδη αρκετά εκτεθειμένο) υπουργό Οικονομικών, συνθέτουν την πολιτική της ασάφειας. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ταξιδιού στου κ. Βαρουφάκη στις ΗΠΑ, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε χθες το ΥΠΟΙΚ αναφερόταν σε κατ'ιδίαν συνάντηση του έλληνα υπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα, ενώ παρέθετε αναλυτικό πρόγραμμα των επαφών στην Ουάσινγκτον. 

Η απάντηση του Λευκού Οίκου ήταν κατηγορηματική: «Ο έλληνας υπουργός των Οικονομικών δεν θα έχει καμία διμερή συνάντηση με τον αμερικανό Πρόεδρο και απλώς θα παραβρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος». Κάτι δηλαδή σαν το «με θέλει, αλλά δεν το ξέρει»...

Ο ξένος Τύπος δεν ήθελε και πολύ για να εκμεταλλευτεί το μπέρδεμα. Ενδεικτικό είναι το δημοσίευμα της WSJ που έλεγε ότι «ο Βαρουφάκης μπορεί να πει ένα γειά στον Ομπάμα και να πιει κανένα ούζο στο Λευκό Οίκο». 

Μ.Π.