«Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προβλέψει ότι ο γιος του θα έβαζε τη χώρα στο ΔΝΤ θα είχε κάνει χαρακίρι», δήλωσε η Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.

Σε συνέντευξή της στο κυπριακό κανάλι ΡΙΚ, η κυρία Λιάνη - Πανανδρέου χαρακτήρισε «απρόβλεπτο» το γεγονός ότι ο Γιώργος έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ενώ, σημείωσε με νόημα ««Ηξερε, γιατί ήξερε και τον Γιώργο. Ο,τι του έστελνε ως υπουργός, τσαλακωνόταν και πεταγόταν στο καλάθι των αχρήστων. Υπήρξαν ομηρικοί καυγάδες σπίτι. Δεν μπορούσε να τον φανταστεί ηγέτη της Ελλάδας» για να προσθέσει ότι ο Ανδρέας έβαζε τον Γιώργο στην κυβέρνηση εξαιτίας οικογενειακών πιέσεων.

Επίσης, η ίδια υπογράμμισε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε τον Κώστα Σημίτη για διάδοχό του και είχε δώσει σχετική εντολή στον Κώστα Λαλιώτη.

«Μια μέρα που είχε πυρετό και ανέπνεε με τη μάσκα του οξυγόνου μου είπε φώναξε μου τον Λαλιώτη. Κατέβασε τη μάσκα του οξυγόνου και είπε στον Λαλιώτη: Φρόντισε το κόμμα να μην πάει στον Σημίτη. Ο Λαλιώτης του είπε "ναι πρόεδρε" και έφυγε. Δεν τον ξανάδε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η κυρία Λιάνη - Παπανδρέου ανέφερε πως ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε σκεφτεί να δώσει το «δαχτυλίδι» στον Θόδωρο Πάγκαλο, όταν εκείνος ήταν υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, ωστόσο, η συμπεριφορά του πρώην υπουργού τον ενόχλησε και άλλαξε γνώμη.

Όσον αφορά στο σημερινό ΠΑΣΟΚ, είπε:

Είναι ένα αντεθνικό, αντιλαϊκό, απόκομμα ντροπής που φέρει μόνο το όνομα και όχι τη χάρη.

Πρόσθεσε δε ότι οι τρεις πρόεδροι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου κατέστρεψαν το κόμμα. «Σημίτης και Γιώργος έχουν έναν κοινό: μισούν τον Ανδρέα. Ο Βενιζέλος κι αυτός σε έναν μεγάλο βαθμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.