Τα ξένα ΜΜΕ πρωτοστατούν σε πληροφορίες, διαρροές που έχουν να κάνουν με τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για μια συμφωνία που θα ξεμπλοκάρει την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας που θα της επιτρέψει να περάσει στο επόμενο βήμα που είναι μια συνολική συμφωνία για έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και την κρίση.  

Άλλωστε  εμπεδώσαμε την τακτική που εκπορεύεται από τον κ. Σόιμπλε και που δεν είναι άλλη από έναν ενορχηστρωμένο «πόλεμο» προπαγάνδας και εντυπώσεων σε βάρος της Ελλάδας και της κυβέρνησής της.

Η κυβέρνηση του Βερολίνου, έχοντας κυριολεκτικά επιστρατεύσει το σύνολο, σχεδόν, του γερμανικού Τύπου και άλλα Ευρωπαϊκά ΜΜΕ, τα οποία προσπαθούν με γκεμπελικές μεθόδους να πείσουν τον γερμανικό και τον ευρωπαϊκό λαό για το αλάθητο τους. 

Η προπαγάνδα είναι τόσο έντονη, που οι αξιωματούχοι της Ελληνικής κυβέρνησης δυσκολεύονται να διαψεύδουν κάθε φορά όλον αυτό τον βομβαρδισμό ψευδών ειδήσεων, διαστρεβλώσεων και ανακριβειών.  

Αρκετά Ελληνικά ΜΜΕ συμμετέχουν σε αυτό το παιχνίδι σχεδόν αυτόματα με ένα γενικόλογο άρπα κόλλα και copy – paste στο οποίο κυριαρχούν οι παραμυθίες και η προπαγάνδα.

Βέβαια γράφονται και σενάρια επιστημονική φαντασίας απλώς για να γραφτούν ώστε να δώσουν σασπένς στο θρίλερ που παρακολουθούμε…

Το τελευταίο σενάριο είναι οι μυστικές επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό πρόβλημα. Το αποκάλυψε, φυσικά μια γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Zeitung τα «κλειδιά» της διαπραγμάτευσης κρατά πλέον ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συνομιλεί με την  επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τους προέδρους της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι.

Συνέχεια στη συνομωσία έδωσε και το Bloomberg «αποκαλύπτοντας» ότι στην ομάδα που μετέχει σε αυτή την τηλεφωνική γραμμή είναι ο Νίκος Παππάς, ο οικονομικός σύμβουλος του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Λικ Τολονιάτ, ο Μπενουά Κερέ από την πλευρά της ΕΚΤ και ο διευθυντής του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν.

Πάμε τώρα και στην αλήθεια, ο Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κάνει το αυτονόητο του ρόλου του. Δεν διαπραγματεύεται μυστικά, ενημερώνεται και ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο Νίκος Παππάς συνομιλεί με τους εκπροσώπους των θεσμών και κάνουν επισκόπηση των εξελίξεων ώστε να βεβαιωθούν ότι όλοι έχουν την ίδια και ακριβή εικόνα.Το παραμύθι δεν έχει δράκο… μυστική διαπραγμάτευση και αλλά φαντασιόπληκτα σενάρια.