Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το tweet του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη περί διορισμού συγγενών κυβερνητικών στελεχών.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά απάντησαν στον κ. Μητσοτάκη.

«Να καταθέσεις πιστοποιητικό γάμου κόρης μου με πρόσωπο που επικαλείσαι, που τάχα διορίστηκε επί τούτου. Αλλιώς είσαι συκοφάντης» έγραψε προς τον κ. Μητσοτάκη ο ΥΠΕΞ, μέσω Twitter.

«Λυπάμαι που μπαίνω και πάλι στην διαδικασία να εξηγώ αυτά που θεωρώ αυτονόητα για όσους/όσες κατέχουν δημόσιο αξίωμα. Η περιφέρεια Αττικής δεν ανήκει στην Δούρου, δεν έχω βάλει φούξια κουρτίνες στο γραφείο ούτε έχω προσθέσει αυτό που λένε πολλοί "προσωπική πινελιά". Η Περιφέρεια Αττικής ανήκει στον λαό, έτσι οι όποιες αλλαγές, διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων, του διευθυντή του γραφείου μου κ.ο.κ δημοσιεύονται σε ΦΕΚ» ανέφερε μέσω Facebook η κυρία Δούρου.

«Θα περίμενε κανείς από πολιτικούς που θέλουν να θεωρούνται σοβαροί και να έχουν και ηγετικές φιλοδοξίες αν μη τι άλλο να κάνουν τα βασικά, δηλαδή να ψάχνουν. Εκτός κι αν κρίνουν εξ ιδίων τ' αλλότρια. ΥΓ: Ο Γιάννης Μπενίσης ως ενεργός πολίτης τα τελευταία 40 χρόνια έχει κληθεί πολλές φορές να συμμετέχει από δημόσια θέση και έχει αρνηθεί. Αφού τον θέλουν τοσο πολλοί ίσως πρέπει να το ξανασκεφτεί...».

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μιλά για οικογενειοκρατία και να κουνά το δάχτυλο ως κήνσορας της ηθικής» σχολίασαν κύκλοι της κυρίας Κουντουρά που πρόσθεσαν:

Σε ό,τι αφορά τον αδελφό της Αν. Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, Νίκο Κουντουρά,  δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ να διοριστεί  σε πολιτικά γραφεία ή σε οποιαδήποτε δημόσια θέση.

Είναι γνωστό ότι εδώ και τριάντα χρόνια είναι ο άμεσος συνεργάτης της Αν. Υπουργού και σύμβουλος της, τόσο στην επαγγελματική της καριέρα, όσο και στην πολιτική της διαδρομή  και μάλιστα ΑΜΙΣΘΟΣ. Ο Νίκος Κουντουράς δραστηριοποιήθηκε πάντοτε στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοδημιούργητος, αυτόφωτος και με λαμπρή καριέρα.

B.B.