current views are: 1

3 Μαΐου 2015
Δημοσίευση06:37

Ο πατέρας Βαρουφάκη για τον Γιάνη, τον Τσίπρα, τη Λαγκάρντ και τη Δανάη (φωτό)

Για τη σχέση του με τον γιο του, αλλά και αυτή του γιου του με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Γιώργος Βαρουφάκης, πατέρας του υπουργού οικονομικών. 

Δημοσίευση 06:37’
αρθρο-newpost

Για τη σχέση του με τον γιο του, αλλά και αυτή του γιου του με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Γιώργος Βαρουφάκης, πατέρας του υπουργού οικονομικών. 

Για τη σχέση του με τον γιο του, αλλά και αυτή του γιου του με τον Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο Γιώργος Βαρουφάκης, πατέρας του υπουργού οικονομικών. 

Είναι 90 ετών και ζει έντονα: «Κάθε μέρα πάω γραφείο, πισίνα, κάνω ομιλίες και ακολουθώ αυτό που είπε κάποτε ο Τζέιμς Ντιν: κάντε όνειρα σαν να είστε αθάνατοι. Κι εγώ ακόμα κάνω όνειρα» λέει ο Γιώργος Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής. 

«Θα αποκηρύξω τον γιο μου για να σταματήσουν να χτυπούν τα τηλέφωνα» λέει χαριτολογώντας. Ο Γιώργος Βαρουφάκης ζει μόνος από το 2008 που πέθανε η αγάπη της ζωής του, όπως λέει ο ίδιος μιλώντας για την Ελένη του. «Με την Ελένη μου γνωριστήκαμε στο πανεπιστήμιο, όταν είχα βγει από τη Μακρόνησο. Σπουδάζαμε χημεία στο Χημικό Αθηνών. Πήραμε το δίπλωμα και το ’54 παντρευτήκαμε. Η ζωή μας ήταν πολύ όμορφη». 

Για τον γιο του αναφέρει πως «ήταν ένα πολύ δύσκολο παιδί. Ετσι ήταν ο χαρακτήρας του. Στην τετάρτη δημοτικού έβγαλε το ένα ν. Η δασκάλα του το θεώρησε ορθογραφικό λάθος και του έκοψε δύο βαθμούς στα 10. Οταν του είπα: Γιατί Γιάνη; Μου απάντησε: Υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι ο Γιάνης πρέπει να έχει δύο ν;» 

Η σχέση των δύο πολύ στενή. «Μπαμπά μου είναι πάρα πολύ δύσκολα, κουράζομαι πάρα πολύ. Με πήρε του Αγίου Γεωργίου από τη Λετονία και μου λέει: …”ήθελα να μάθω και πώς είσαι μπαμπά μου”. Με συγκίνησε. Με λατρεύει. Με έπαιρνε από την Αμερική, όταν δίδασκε, για να μου πει ότι είχε την ανάγκη να με ακούσει…».

Σχετικά με τα σενάρια υποβάθμισής του λέει πως «Θέλουν να τον υποτιμήσουν, να τον υποβιβάσουν. Γιατί είναι άξιος, δεν τους πάει. Δεν τους ταιριάζει. Για αυτό τον χτυπούν, είναι η πρώτη φορά που ανέβηκε το γόητρο και η αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μόνο τώρα. Φυσικά και ξέρω και εγώ και ο κόσμος ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Μου λέει μπαμπά είναι πάρα πολύ δύσκολα, αλλά όταν παλεύεις πετυχαίνεις. Είναι άξιος, αξιοπρεπής και λέει την αλήθεια. Ζητά αυτό που πρέπει και δεν κάνει πίσω. Θα παλεύει μέχρι να κερδίσει το ελάχιστο. Φυσικά και του αξίζει η θέση στην οποία είναι. Μιλάει ως Ελληνας και όχι ως κόμμα. Μπορεί να βγει και με κόμμα, αλλά όταν μιλά, μιλά ως Ελληνας. Ομως είναι σκληρή η πορεία που ακολουθεί».

Για τη σχέση του γιου του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Γιώργος Βαρουφάκης δηλώνει πως «ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ δεμένος με τον Γιάνη. Ο γιος μου είναι εξαιρετικό παιδί. Είναι τίμιος. Αυτό που λέει, αυτό και κάνει. Παλεύει πολύ για τον σκοπό του. Αυτός είναι που έδινε πάντα γραμμή στον πρωθυπουργό και για αυτό εκείνος τον αγαπά πολύ. Για αυτό και είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας στηρίζει τον γιο μου και φυσικά δεν θέλει να τον αδειάσει».

Σχετικά με το ντυσιμο αλλά και τη σύζυγό του Δανάη εξομολογείται πως «νομίζω ότι το ντύσιμο του αρέσει. Τον έχουν αγαπήσει όλες και όλοι. Η Λαγκάρντ πολύ και όλες οι γυναίκες. Ευρωπαίες και Ελληνίδες. Και έχω πει στην Δανάη: πήγαινε από πίσω του γιατί δεν σε βλέπω καλά. Η Δανάη του φέρθηκε και του φέρεται πολύ καλά. Το ότι δεν βάζει γραβάτα, δεν είναι πρόκληση. Ετσι είναι. Μου λένε πολλοί: κύριε Βαρουφάκη, εσείς με γραβάτα; τους απαντώ: το παιδί μου δεν φορά γραβάτα γιατί δεν έχει, τις πήρα όλες εγώ. Οπως καταλαβαίνετε, εγώ είμαι πιο τρελός από εκείνον».


σχετικα αρθρα