Ένα βιβλίο είχε μαζί του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Βουλή, εγκαινιάζοντας την «Ώρα του πρωθυπουργού».

Πρόκειται για ένα βιβλίο για την θρησκεία και αιώνια αναπάντητα ερωτήματα σχετικά, ενώ ο συγγραφέας, Σωτήρης Οικονόμου, πραγματεύεται την σχέση της πολιτικής εξουσίας με τη θρησκεία.

Η συντροφιά του πρωθυπουργού στον ελεύθερό του χρόνο φαίνεται ότι είναι ο «Θρησκευτικός Λόγος: Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης» από τις εκδόσεις Δίον.

Η περίληψη του βιβλίου

«Υπάρχει στον άνθρωπο έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα ή όχι; Πότε και με βάση ποιά στοιχεία δημιουργήθηκε η θρησκεία; Ποιοί ήταν οι πρώτοι θεοί; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ πιστών και θρησκείας; Γιατί η θρησκεία στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική; Γιατί το ιερατείο εξαπατά τους πιστούς; Ποιούς εξυπηρετεί η άμορφη μάζα του άβουλου ποιμνίου;

Τι σχέση έχει η πολιτική εξουσία με τη θρησκεία; Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού λόγου; Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί από τον Θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μην θίγονται τα συμφέροντά της».